Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи врятує путіна «тотальна війна»?

Уся ідеологема майбутньої агресії проти України взята путіним з програмних промов Гітлера

Об’єктивний аналіз поточної ситуації на фронті, а особливо якісних змін, і радикалізація дій та намірів антипутінської коаліції дають підстави стверджувати: російська агресія набуває іншого характеру і переходить у свою останню фазу.

У зв’язку з цим в черговий раз змінюються і стратегічні цілі путіна у цій війні.

За останні майже два роки автор цих рядків багато написав різних матеріалів, у яких було аргументовано доведено, що війна між путінською росією і Україною неминуча. В цих матеріалах також зазначались головні стратегічні напрямки російського вторгнення.

Але зараз треба звернути особливу увагу на те, що є важливим після двох місяців варварської війни, яку веде путін проти України. Він багато в чому майже повністю копіює свого «рідного» брата - Адольфа Гітлера. Багато хто з аналітиків теж звернув увагу на те, що уся ідеологема майбутньої агресії проти України взята путіним з програмних промов Гітлера і його найближчих соратників, зокрема Геббельса.

Вперше таке співпадіння було відмічено ще в 2014 році, коли путін захопив, а згодом анексував Крим. Тоді звернули увагу на те, що промова путіна багато в чому збігалася з промовою Гітлера, коли він виступав після того, як окупував, а потім анексував Судети в 1939 році.

Але коли путін обґрунтовував необхідність визнання так званих «Л/ДНР», а потім - проведення так званої спеціальної військової операції проти України, а фактично війни - це було повторенням відомої промови Геббельса про тотальну війну.

Склалось враження, що путін майже повністю використав стилістику і багато в чому відповідну аргументацію, з якою виступив у своїй відомій 109-хвилинній промові Геббельс.

Єдине, що зробив путін, - він промову Геббельса розділив на дві частини: першу частину виголосив 21.02.2022 року, а другу - 24.02.2022 року.

Кого це зацікавить, можна проаналізувати обидві промови і переконатись, що вони багато в чому повторюють одна другу.

Але я впевнений, що путіну доведеться ще раз скористатись текстом Геббельса про тотальну війну, оскільки 21 і 24 лютого 2022 року він робив головний акцент не на тотальну війну з Україною, а відповідне обґрунтування початку цієї агресії. Тоді у нього не було необхідності думати про «тотальну війну» - він був переконаний в успішності бліцкригу, але аргументація і мотивація війни проти України, яку він фактично виголосив ще 21.02.2022 року - багато в чому збігається з аргументацією Геббельса про необхідність війни, яку розв’язав Гітлер.

Зараз ситуація складається таким чином, що, мабуть, путін знову повинен використати досвід Гітлера, який до останніх днів свого «тисячолітнього» рейху, що проіснував лише 12 років, вірив у якусь «зброю відплати», яка повинна була врятувати його владу, а також - і Геббельса, який своєю промовою значно вплинув на свідомість німців продовжувати війну до переможного кінця. Цю промову Геббельс виголосив в берлінському палаці спорту, де були присутні близько 15 тисяч гітлерівських прихильників, які отримали потужний ідеологічний заряд. Завдяки цій промові війна була ще продовжена майже на два роки і коштувала десятки мільйонів жертв.

кремлівська пропаганда почала активну ідеологічну пропагандистську обробку населення росії, готуючи його до нової фази війни, але тепер вже не тільки з Україною, а з агресивним блоком НАТО.

Населення росії надзвичайно податливе до цієї пропаганди, оскільки воно нею доведено до такого стану, що майже 75% підтримують свого фюрера і війну з Україною, варварські вбивства мирного населення, а фактично геноцид українського народу, зґвалтування малолітніх дітей, тотальне знищення українських міст і сіл. Важко зрозуміти російських матерів, які пишаються тим, що їх сини загинули в України, або російських жінок які рекомендують своїм чоловікам більше вбивати українців, незалежно від того, що це діти чи перестарілі, і більше гвалтувати українських жінок.

російське населення вже доведено російською пропагандою до такого ж стану, як і німецький народ - гітлерівською пропагандою.

Геббельс, після тяжкої поразки, закликав німців до тотальної війни, путін, теж програв бліцкриг в Україні і тепер стоїть перед необхідністю тотальної війни, оскільки поразка у цій війні буде означати його політичну, а може і фізичну смерть. Але оголосити тотальну війну у зв’язку з нездатністю завоювати Україну, через героїчний супротив українського народу, це було б для нього принизливо, тому його пропагандисти розкручують ідеологему про те, що росія в Україні воює не з армією України, а з військами НАТО.

Це - російське населення зрозуміє. Воно не хоче розуміти, чому путінські війська вдерлися на територію сусідньої держави, а те, що війська НАТО загрожують «матушке россии» - це вони сприймають.

Саме для цього, можливо і готується чергове «свято» - 9 травня. Вже запрацювала на повну потужність пропагандистська машина путіна. Головним ворогом, крім України і українського народу, путінська пропаганда зараз посилено розкручує «агресивний блок НАТО».

Це важливо, оскільки підставою для введення воєнного стану російське законодавство передбачає не тільки агресію проти росії, але її безпосередню загрозу. Зважаючи на те, що на росію ніхто не нападає і не збирається нападати, путін створює штучні підстави для того, щоб організувати видуману ним загрозу. Саме тому набули масового характеру вибухи й інші надзвичайні ситуації в містах і селах в різних регіонах росії від прикордонних областей до Далекого Сходу, Сибіру і північних регіонів. Не можна виключати, що саме на 9 травня путін і оголосить про введення воєнного стану на всій території або європейській частині і про загальну мобілізацію.

А, може, й зразу оголосить, як свого часу Геббельс, про початок тотальної війни проти НАТО. путін може закликати використати усі доступні ресурси і методи, щоб перемогти ненависне НАТО.

Тобто він може захотіти, щоб зі світом воювала не просто російська армія, а все російське населення, частину якого він хоче поставити у військовий стрій зі зброєю, щоб захищати свою владу.

Отже, російське населення повинно стати не тільки ідеологічним, але й військовим співучасником злочинів проти людяності. Скоро побачимо, чи вдасться це йому. Оскільки запровадження воєнного стану та оголошення мобілізації може мати для путіна і багато негативних несподіваних наслідків. Ніхто не знає, як російське населення відреагує на таке рішення, особливо на фоні катастрофічної ситуації в економіці країни. За час існування росії воєнний стан жодного разу ще не запроваджувався. Проблема може бути не в істотному обмеженні прав і свобод російського населення - воно привчене до цього. Питання можуть виникнути саме в економічній нестабільності.

Саме для цього і створюється напруга в прикордонних з Україною російських областях та багатьох інших містах по усій території росії. Пропагандистський психоз на центральних телеканалах росії наближається до своєї кульмінації.

До 9 травня залишилось небагато часу.

Тепер, після двох місяців цієї варварської війни, мабуть, ніхто не сумнівається, що путін може оголосити 9 травня не тільки воєнний стан в росії і загальну мобілізацію, а й - тотальну війну проти усього цивілізованого світу, якщо, звичайно, доживе.

Читайте також: Ще один зашморг на шиї путінської влади

Схожі новини