Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Королівський кетчуп

Крім пива, вина й джину, монарша родина Британії випускатиме під власною маркою ще й соуси

Як повідомило видання The Sun, невдовзі британці матимуть можливість скуштувати два соуси, томатний (кетчуп) і brown (коричневий). Їх виготовлятимуть у Сендрінґемі, одній з двох приватних резиденцій королеви Єлизавети ІІ.

Sandringham Estate розширює асортимент

Саме у Сендрінґемі британська монарша родина зазвичай святкує Різдво, а дохід від бренду Sandringham Estate є одним із джерел фінансування королеви. Монарша родина вже продає під цим брендом вино й джин, а рік тому почала виробляти два сорти пива під цією маркою - Norfolk Sandringham Best Bitter і Sandringham Golden IPA. І ось, дізналася The Sun, компанія Royal Estate вирішила вийти на ринок із двома соусами - томатним і “коричневим” (brown).

У королівських соусів - королівські ціни

“Томатний соус - це термін, який британці використовують для позначення кетчупу, а коричневий соус схожий на соус А1 для стейків, але за густиною нагадує кетчуп, - пояснює портал foodandwine.com. - Найвідомішим брендом коричневого соусу є Heinz's HP, який можна знайти у ресторанах по всій Британії. Томатний соус, кажуть британці, “ідеальний для сніданку або у будь-який інший час”, у його рецепті фініки, яблучний сік і спеції. А коричневий соус містить також бальзамічний оцет, чорний і каєнський перець”.

Як інформує The Sun, королівські соуси коштуватимуть нівроку: 6,99 фунта (9,5 долара) за 295-грамову пляшечку. Для порівняння, 450-грамову пляшку соусу HP зараз можна придбати лише за 2 фунти... “Якщо я плачу 6,99 фунта за пляшку чогось, я би хотів, аби у цій пляшці було вино”, - цитує The Sun дотепного місцевого жителя.

Утім, покупці матимуть вибір, адже купувати соуси під брендом Sandringham Estate громадян Сполученого Королівства ніхто не змушуватиме.

Читайте також: Замість свиней їдять... крокодилів

Схожі новини