Передплата 2024 «Добра кухня»

Замість свиней їдять... крокодилів

Бо свинина в Таїланді подорожчала - через африканську чуму

У Таїланді рекордне зростання цін на свинину, спричинене епідемією африканської чуми свиней, змусило споживачів масово перейти на значно дешевше м’ясо крокодилів. Про це інформує китайське видання South China Morning Post.

Як розповів портал Pork Business, свинина, яка є у Таїланді найбільш популярним м'ясом, подорожчала до рекордних 200 батів (близько 170 гривень) за кілограм. А кілограм крокодилятини можна купити гуртом лише за якихось 70 батів (приблизно 60 гривень).

Як констатує South China Morning Post, така велика різниця у ціні є "поганою новиною" для 10 тисяч крокодилів, яких розводить біля Бангкока фермер Вічай Рунгтавічай.

“Замовлення на крокодиляче м'ясо приходять зараз зі всієї країни, - розповів тайський фермер китайському виданню. - Спочатку я не знав, що з таким попитом робити... Власники ресторацій і торговці м’ясом замовляють великі партії крокодилятини. Є також чимало клієнтів, які хочуть придбати собі трохи цього м'яса, - аби вдома приготувати й скуштувати його”.

Зараз у Таїланді за місяць з'їдають близько 20 тисяч крокодилів, інформує портал The Thaiger. Це удвічі більше, ніж кілька місяців тому. Цей бум спричинила епідемія на свинофермах Таїланду, де кілька місяців тому поширилася африканська чума свиней.

Влада цієї південноазійської країни заперечувала епідемію, але згодом усе ж наказала усіх заражених чумою свиней знищити. Хоча уряд тимчасово призупинив експорт свинини, її вартість на внутрішньому ринку швидко зросла. Ось народ і рятується дешевою і поживною крокодилятиною…

Читайте також: У В’єтнамі відмовляються від традиційного делікатесу

Схожі новини