Передплата 2024 ВЗ

Найдорожче місто планети - Тель-Авів

Друге місце у списку найдорожчих міст світу поділили Париж і Сінгапур

За даними Economist Intelligence Unit (EIU), найдорожчим містом світу став ізраїльський Тель-Авів. У попередньому такому рейтингу Тель-Авів був на п'ятому місці, а лідирував Париж (Франція). Загалом експерти EIU оцінили рівень життя у містах 173 держав.

Чому Тель-Авів у рейтингу найдорожчих міст планети вирвався у «чемпіони»? Експерти пов’язують це зі зміцненням національної валюти Ізраїлю, шекеля, а також зростанням цін на транспорт і харчі. Зокрема, Тель-Авів посів друге місце за вартістю алкогольних напоїв і перевезень у міському транспорті, і третє — за десятьма категоріями витрат, які, складаючи рейтинг, враховує EIU.

Друге місце у списку найдорожчих міст світу поділили Париж і Сінгапур, на третьому місці Цюріх (Швейцарія). До топ-10 за дорожнечею увійшли також Гонконг (Китай), Нью-Йорк (США), Женева (Швейцарія), Копенгаген (Данія), Лос-Анджелес (США) та Осака (Японія). А найдешевшими містами світу є, за даними укладачів цього рейтингу, Дамаск (Сирія), Тріполі (Лівія) і Ташкент (Узбекистан).

Найбільше за останній рік подорожчало життя у Тегерані (Іран), який піднявся у рейтингу на 50 місць і став 29-м. Це пов’язано зі зростанням цін на імпортні товари — через відновлення економічних санкцій США.

Читайте також: Подорож до Сицилії за 30 євро: що можна побачити на античному острові

Схожі новини