Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Світовий збій соцмереж: що сталося?

Увечері 4 жовтня у всьому світі припинили працювати найбільші соцмережі: Facebook, Instagram, месенджер WhatsApp. Також користувачі писали про проблеми з Twitter, Telegram, TikTok, сервісами Google та Amazon, музичним сервісом Spotify, Netflix, Virgin Mediа. Робота основних платформ відновилася лише о 1:00 за українським часом

Як передають ЗМІ, у Facebook пояснили, що проблеми пов’язані із зміною конфігурації маршрутизаторів.

«Наші інженерні групи дізналися, що через зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, виникли проблеми, які перервали цей зв'язок. Це порушення мережевого трафіку зумовило каскадний вплив на способи зв'язку наших центрів обробки даних, тому наші послуги були зупинені», — повідомили у блозі Facebook Engineering.

Через збій у роботі соцмереж на одному з форумів у даркнеті хакери виставили на продаж базу даних з інформацією про 1,5 мільярди користувачів Facebook.

Однак компанія наголосила, що наразі немає доказів, що під час відключення дані користувачів опинилися в небезпеці.

Також за збій у роботі соцмереж особисто вибачився засновник Facebook Марк Цукерберг.

«Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger повертаються онлайн. Перепрошую за сьогоднішній збій — я знаю, наскільки ви покладаєтеся на наші послуги, щоб залишатися на зв'язку з близькими», — написав він

Дані, які свідчили про збій, оприлюднив ресурс Downdetector.

Зокрема, перші повідомлення про проблеми у роботі сервсів Facebook з’явилися приблизно о 18:25 за київським часом.

О 18:55 користувачі писали, що у них не працювала жодна з вебсторінок соцмережі.

Мобільний додаток та месенджер Facebook також «лягли» — у додатку не відображалася стрічка новин, а у месенджері було неможливо відправити чи отримати повідомлення.

Читайте також: Стався масштабний збій соцмереж

Схожі новини