Передплата 2024 ВЗ

У Сербії вакцинованим платитимуть по 30 доларів

А тим, хто відмовиться від вакцинації, не оплатять ковідний лікарняний

У Сербії вирішили заохотити своїх громадян, аби ті активніше робили щеплення від коронавірусу. Як заявив на телеканалі Pink президент Сербії Александр Вучіч, усім громадянам віком понад 16 років, які вакцинуються, заплатять по 3 тисячі динарів (30 доларів США).

Для того, щоб одержати ці гро­ші, серби мають щепитися до 30 травня. «Ми не можемо ввести не­гативні й дискримінаційні заходи стосовно тих, хто не хоче вакцину­ватися, хоч я вважаю їхню поведін­ку егоїстичною і безвідповідаль­ною, — пояснив Вучіч. — Тому ми ухвалили рішення надати додат­кову фінансову допомогу всім ще­пленим громадянам».

Президент також розповів, що люди, які «через когось» інфікують­ся коронавірусом після вакцинації, матимуть право на оплачуваний лікарняний. А от невакцинованим особам, які захворюіть на ковід, лікарняні не оплатять.

Вакцинація у Сербії старту­вала у грудні 2020 року. У краї­ні використовують вакцини Pfizer/BioNtech, AstraZeneca/Oxford, Sinopharm і Sputnik V. За даними Reuters, близько третини 7-міль­йонного населення Сербії вже вак­цинувалося.

А тим часом…

У штаті Нью-Джерсі (США) влада розпочала кампанію «Укол і пиво» (Shot and a Beer). Кожен житель штату, якому понад 21 рік, отримає безкоштовне пиво — якщо вакцинується від ковіду протя­гом травня. Про це повідомив губернатор Нью-Джерсі Філ Мерфі.

Схожі новини