Передплата 2024 «Добра кухня»

Ресторацію зачинено? Шеф-кухар прийде додому

Шеф-кухарі готують їжу у будинках багатих клієнтів

Як інформує Reuters, жителі Парижа, спраглі вишуканої кухні, знайшли альтернативу зачиненим через коронавірусний карантин рестораціям. Деякі шеф-кухарі готують їжу у будинках багатих клієнтів.

Фатіха Ель-Каддауї, розповідає Reuters — кваліфікована шеф-кухарка, яка приймає замовлен­ня від приватних осіб і приносить до них додому свої продукти, де готує вишука­ні страви.

«Є дуже великий попит, — каже Фаті­ха. — Усе тому, що раніше, до пандемії, ці люди ходили до ресторанів один, два, три рази на тиждень, або навіть частіше».

«Ми хочемо кудись вийти, побачи­ти наших друзів і родину й провести з ними час, але не можемо, — зітхає клієнт­ка Ель-Каддауї. — Послуги шеф-кухарки відтворюють щось схоже вдома».

За даними Організації економічно­го співробітництва й розвитку, фран­цузи витрачають на їжу більше часу, ніж жителі будь-якої іншої розвиненої краї­ни. Тому закриття ресторацій було для французів дуже відчутним ударом. Дея­кі з них ідуть на порушення карантинних обмежень. Нещодавно поліція затрима­ли близько сотні осіб, які обідали у «під­пільному» закладі у Парижі… Фатіха Ель-Каддауї каже, що карантину не порушує: не обслуговує понад 6 осіб одночас­но й не працює після 19.00, коли почи­нається комендантська година. «Ресто­ранний» обід удома на двох осіб коштує у цієї шеф-кухарки недешево — аж 170 євро.

Схожі новини