Передплата 2024 ВЗ

Туреччина на карантині: до обіду гуляють літні люди, після обіду - молодь

У країні на тлі зростання кількості нових випадків інфікування коронавірусом влада ввела жорсткіші умови карантину

17 листопада глава держави Раджеп Таїп Ердоган на засіданні Кабінету міністрів повідомив, що країна переходить на новий етап обмежень та заборон. Рішення набуло сили 20 листопада о 20 годині. Однак, якщо такі дії не нададуть результату, влада змушена буде повернутись до практики весняного карантину, попередив президент.

Усі ресторани, кафе, бари та кондитерські працюватимуть лише «на виніс» і у визначені години з 10.00 до 20.00. Винятком стали пекарні, їхню роботу дозволили з 8.00 ранку.

Свою діяльність до нового року припинили кав’ярні, інтернет-кафе, зали електронних ігор, більярдні та ігрові кімнати. Не працюватимуть і кінотеатри.

Повністю на онлайн навчання перейшли школи. Лише заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі за дотримання усіх карантинних вимог. Торгові центри, ринки, магазини, перукарні працюватимуть з 10.00 до 20.00.

Обмежили вихід на вулицю деяким категоріям населення. В усіх провінціях Туреччини люди віком 65+ мають змогу виходити на вулицю лише з 10.00 до 13.00. Особи, віком до 20 років з 13.00 до 16.00. Повернулась Туреччина і до практики комендантської години. Повна заборона виходу на вулицю діятиме щовихідні з 20.00 до 10.00. Щоправда, туристів ці обмеження стосуватись не будуть. Іноземні гості можуть пересуватись між містами, але на автомобілі. Головна умова — наявність документів, що підтверджують бронювання готелю чи хостелу. Також при готелях працюватимуть ресторани, обслуговуючи лише гостей.

Обов’язковим залишається носіння маски в усіх громадських місцях. За недотримання карантинних норм каратимуть штрафами.

Нині в Туреччині щодня фіксують більше п’яти тисяч хворих, тоді як ще місяць тому ця кількість була в два рази менша. Загалом, від початку пандемії було зафіксовано 440 805 випадків коронавірусної інфекції, з них 12 219 летальних.

Фото автора
Фото автора
Фото автора
Фото автора
Фото автора
Фото автора
Фото автора
Фото автора

Схожі новини