Передплата 2024 «Добра кухня»

Японці охололи до сексу

  • 20.02.2018, 20:21
  • 3 974

У тренді обійми, галасливі емоції та іграшки

2012 року вперше в Японії продали більше підгузників для дорослих, які потерпають від нетримання сечі, ніж пелюшок для дітей, — пише Ірена Цеслінська Wyborcza.pl

Парк розваг у Юбарі, невеликому містечку на півночі Японії, порожній. Немає відвідувачів, ,о немає сімей з дітьми. Майже всі школи були закриті. У місті, де колись мешкало 100 тисяч людей, залишилося менше 10%.

Міста не потерпають від чуми, вони не стали жертвами стихійних лих або високих податків, які штовхають бізнес на грань банкрутства.

Ні... Японці просто втратили бажання займатися сексом.

Зрештою, не тільки в Юбарі...

Тепер у тренді — обійми, спільні ігри. Явище, яке охопило Японію, називається сексусу синай шокогун (синдром целібату).

У країні, яка колись здивувала світ «готелями кохання», автоматами для продажу презервативів, 43% 18-34-річних не займаються або ніколи раніше не мали сексу. Що більше, - майже 63 відсотки японців не мають жодних, навіть платонічних стосунків.

Може, на островах люди дозрівають пізніше, починають пошуки своєї «другої половинки» у 40? Зовсім ні.

Крім того, «друга половинка» теж схожа. Серед усіх японців 16-50 років, тобто одружених, секс практикує... лише кожен другий. І не дуже часто.

Ця тенденція посилилась на початку ХХІ століття, і кількість незайманок і незайманців постійно зростає. Аксексуальність стає японською рисою — як сумо і саке.

Чому? Майже третина опитаних жінок заявили, що "секс є руйнівним". Кожен п'ятий чоловік чи жінка стверджує, що дуже втомлюються на роботі. 20 відсотків чоловіків прямо визнають, що секс їм просто не подобається, хоча, звісно, продовження роду без сексу проблематичне.

У 2012 році вперше в Японії продали більше памперсів для дорослих, які потерпають від нетримання сечі, ніж дитячих пелюшок. Людина з візком не є рідкістю на вулицях Токіо. Тільки от в тих візочках - маленькі собачки, зодягнені під стиль власника.

Схожі новини