Передплата 2024 «Добрий господар»

Бойовики "Ісламської держави" взяли на себе відповідальність за вибух в Кабулі

  • 31.05.2017, 14:01
  • 2 450

Вибух забрав життя 80 осіб.

Бойовики з терористичного угруповання "Ісламська держава" взяли на себе відповідальність за теракт в Кабулі, повідомило в середу афганський телебачення.

"ІД взяв на себе відповідальність за сьогоднішню атаку в Кабулі, що забрала життя 80 осіб, в результаті якої 350 отримали поранення", - йдеться в Twitter телеканалу 1TV.

Вибух прогримів вранці 31 травня в районі Кабула, де розміщені іноземні посольства і президентський палац. Кількість жертв вибуху становить 80 осіб, більше 350 людей поранено.

За попередніми даними, вибух стався в 100 метрах від іранського диппредставництва в Кабулі і приблизно в 300 метрах від посольства Німеччини. Серйозні поранення отримав посол Ірану в Афганістані.

Французька влада заявила, що в результаті вибуху збиток завдано будівлям посольств Франції та Німеччини. Поліція поки не може з упевненістю сказати, яка будівля була метою атаки.

Джерело: УТ

У результаті вибуху в Кабулі посол Ірану отримав серйозні поранення

Решта дипломати та інші співробітники посольства не постраждали.

Посол Ірану в Афганістані отримав поранення в результаті вибуху в Кабулі поруч з президентським палацом і посольствами Німеччини та Ірану. Про це повідомляє новинний портал Erem News посиланням на іранську газету Itimad.

Іранський посол Момаммат Реда Бархом отримав серйозні поранення, решта дипломати та інші співробітники посольства не постраждали. Видання також повідомляє, що вибухова хвиля пошкодила будівлі представництва радіо і телебачення Ірану і державного інформагентства ІРНА.

За попередніми даними, вибух стався в 100 метрах від іранського диппредставництва в Кабулі і приблизно в 300 метрах від посольства Німеччини. У безпосередній близькості знаходяться також урядові будівлі і інші посольства, зокрема Індії, тому поліція поки не може з упевненістю сказати, яка будівля була головна мета атаки. Французька влада заявила, що в результаті вибуху збиток завдано будівлям посольств Франції та Німеччини.

Кількість жертв вибуху зросла до 80 осіб, більше 350 людей поранено. Поки жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за вибух.

Джерело: УТ

У Кабулі значно зросла кількість загиблих у результаті вибуху біля посольств

Також більше 350 людей поранено. Збиток завдано будівлям дипмісій Франції та Німеччини.

До 80 осіб зросла кількість жертв вибуху, що стався в середу, 31 травня, в Кабулі. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника уряду Афганістану. Крім того, більше 350 людей поранено.

За попередніми даними, приблизно в 300 метрах від посольства Німеччини вибухнула начинена вибухівкою автоцистерна, керована терористом-смертником.

У безпосередній близькості знаходяться також урядові будівлі і інші посольства, зокрема Індії, тому поліція поки не може з упевненістю сказати, яка будівля була головна мета атаки.

Французька влада заявила, що в результаті вибуху збиток завдано будівлям посольств Франції та Німеччини.

Раніше повідомлялось, що унаслідок потужного вибуху в Кабулі щонайменше дев'ятеро людей загинули та понад 90 отримали поранення.

Джерело: УТ

В результаті теракту у Кабулі загинули 12 осіб, 92 отримали поранення

В результаті вибуху замінованого автомобіля у центрі Кабулу загинули щонайменше 12 осіб і 92 отримали поранення.

Про це повідомляє телеканал Aljazeera з посиланням на інформацію місцевих чиновників.

Чиновники також заявили, що потужний вибух став "одним з найбільших, які коли-небудь сталися в афганській столиці".

Вибух стався в середу вранці біля площі Занбак, в 10-му районі Кабула неподалік від багатьох державних установ та іноземних посольств

Джерело: УП

Теракт у дипломатичному кварталі Кабула, є загиблі та поранені

Щонайменше 50 людей були вбиті або поранені в результаті теракту в дипломатичному кварталі Кабула в середу вранці.

Про це заявив представник МВС Афганістану, повідомляє Associated Press.

Вибух стався в районі Вазір Акбар Хан поряд з кількома посольствами і недалеко від президентського палацу.

Представник Міністерства охорони здоров'я заявив, що більше 50 поранених людей перебувають у лікарнях у Кабулі.

Вибух був настільки сильним, що більше 30 транспортних засобів були знищені або пошкоджені. В радіусі одного кілометру від епіцентру вибуху в магазинах, ресторанах та інших будівлях були вибиті вікна.

Телеканал Aljazeera повідомляє, що в результаті вибуху поранені близько 60 осіб, про загиблих інформація не надається.

Джерело: УП

Схожі новини