Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лідери "нормандського формату" обговорили ситуацію на Донбасі

  • 18.04.2017, 09:30
  • 2 717

Сторони закликали активізувати зусилля з обміну полоненими за принципом "всіх на всіх".

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову в "нормандському форматі" з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Росії Владіміром Путіним. Про це повідомила прес-служба глави держави, передає УТ.

"Лідери країн Нормандського формату підтвердили відданість імплементації Мінських домовленостей у частині, зокрема, що стосується як безпекових, так і політичних аспектів врегулювання", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, лідери привітали домовленість про відновлення режиму припинення вогню з нагоди Великодня, як було погоджено під час засідання Тристоронньої контактної групи 29 березня, і наголосили на важливості суворого дотримання зазначеного режиму. Також вони закликали інтенсифікувати зусилля задля звільнення та обміну затриманих за принципом «всіх на всіх» і засудили погрози спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Співрозмовники подякували Президентові Франції Франсуа Олланду за його зусилля в рамках Нормандського формату та висловили сподівання, що цей формат продовжить роботу після президентських виборів у Франції", - повідомили в прес-службі.

Схожі новини