Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вірменія та Азербайджан звинувачують один одного у порушенні перемир'я

  • 06.04.2016, 11:23
  • 7 166

Сторони військового конфлікту на території невизнаної Нагірно-Карабахської республіки звинувачують одне одного у порушенні перемир'я, встановленого вчора з 12:00.

Про це повідомляє вірменське виданняPanorama.

Прес-секретар Армії оборони Нагірно-Карабахської Республіки Сенор Асратян заявив, що Баку порушує перемир'я.

У той же час Міноборони Азербайджану всі звинувачення заперечує.

"Заяви вірменської сторони про нібито неодноразові порушення Збройними Силами Азербайджану домовленості про припинення вогню з 12:00 годин не мають жодних підстав. Призупинення бойових дій на лінії зіткнення азербайджанських та вірменських військ суворо дотримується Збройними силами Азербайджанської Республіки", - повідомляє прес-служба оборонного відомства.

У відповідь на звинувачення керівник прес-служби Міністерства оборони Азербайджану Вагіф Дяргахли заявив, що вірменська сторона 115 разів порушила режим припинення вогню, передають РИА Новости.

Прес-служба Міністерства оборони невизнаної Нагірно-Карабахської республіки зазначає, що домовленість про припинення вогню на лінії зіткнення карабахско-азербайджанських військ, досягнута напередодні о 12:00, в ніч на 6 квітня, в основному, зберігалася.

Також президент НКР Бако Саакян в ході робочої наради, присвяченої ситуації на карабахско-азербайджанському кордоні, підкреслив важливість припинення бойових дій і відновлення режиму припинення вогню.

"Армія оборони ефективно реалізувала свою місію по забезпеченню безпеки карабахського народу і відтепер готова дати відсіч будь-яким агресивним зазіханням супротивника", - передає Sputnik.

Сторони конфлікту у Нагірному Карабаху назвали свої втрати

За всі дні загострення ситуації на лінії зіткнення з Азербайджаном Армія оборони Нагірного Карабаху втратила 29 чоловік убитими і 101 - пораненими.

Про це, як передає ТАСС, повідомив начальник оперативного відділу її штабу Віктор Арстамян.

Крім того, за його словами, загинули п'ять цивільних осіб і шість добровольців. 26 осіб вважаються зниклими без вести. За час боїв знищено 14 танків Армії оборони Нагірного Карабаху, додав Арстамян.

"В результаті контрнаступу карабаська сторона повернула всі свої позиції, якими з моменту початку зіткнень опанувала азербайджанська армія", - додав він.

У свою чергу, Міноборони Азербайджану повідомило, що за час бойових дій на лінії зіткнення в Карабасі збройні сили країни втратили 31 військовослужбовця, передає РИА Новости.

Говорячи про втрати бойової техніки, керівник прес-служби азербайджанського міністерства оборони Вагіф Даргяхли заявив, що з початку військових дій азербайджанські війська втратили всього один танк.

"Вірменська сторона стверджує про нібито знищені 24 танки ВС Азербайджану. Це дезінформація", - заявив він агентству.

У Нагірному Карабасі оголосили перемир'я

У зоні збройного конфлікту в Нагірному Карабасі оголошення перемир'я, йдеться в повідомленні оборонного відомства Азербайджану.

«З 12:00 5 квітня по згодою сторін операції на лінії зіткнення вірменських та азербайджанських військ зупинені. Підрозділи збройних сил здійснюють роботи по зміцненню на звільнених територіях», — йдеться в повідомленні.

Крім того, інформацію про припинення вогню підтвердив керівник «відділу інформації та пропаганди армії оборони НКР» Сенор Асратян, пише hetq.am.

Зазначається, що даний час готується остаточна угода про двостороннє припинення вогню в зоні конфлікту.

16 військових загинули в Нагірному Карабасі за два дні

Про це повідомило 5 квітня міністерство оборони Азербайджану.

В оборонному відомстві також заявили, що «минулої ночі напруженість уздовж всієї лінії фронту зберігалася». «Вірменська сторона продовжує обстрілювати населені пункти, розташовані поблизу лінії зіткнення військ», — стверджують азербайджанські військові.

Міністерство оборони Вірменії, зі свого боку, заявило, що азербайджанська армія минулої ночі застосувала в боях на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі реактивну систему залпового вогню «Смерч».

За цими даними, триває обстріл населених пунктів Нагірного Карабаху і позицій «Армії оборони» цього сепаратистського регіону Азербайджану по всій лінії зіткнення. Азербайджанська сторона й далі активно застосовує безпілотні літальні апарати, один з яких збитий карабаськими силами, йдеться в повідомленні міноборони Вірменії.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з застосуванням важкого озброєння. З обох сторін уже загинули десятки людей.

У Баку заявили про знищення в Карабаху 170 вірменських солдатів

Міністерство оборони Азербайджану заявило про знищення за останні години 12 одиниць бронетехніки і близько 170 солдатів ЗС Вірменії на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху.

Про це заявив керівник прес-служби відомства Вагіфа Дяргахли, повідомляють "РИА Новости".

"В останні години ми приймаємо відповідні заходи на вірменські провокації. Вбито 170 військовослужбовців, знищено 12 одиниць бронетехніки. В результаті точкових ударів ЗС Азербайджану вірмени панічно відступають, кидаючи на полі бою зброю", - сказав він.

Азербайджан назвав свої умови припинення вогню в Нагірному Карабасі

Вірменські війська повинні бути виведені з усієї території Азербайджану згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН.

В Азербайджані оприлюднили умови, за яких готові припинити вогонь у Нагірному Карабасі. Про це заявив прес-секретар МЗС Азербайджану Хікмет Гаджиєв у відповідь на прохання президента Вірменії Сержа Саргсяна припинити вогонь.

Гаджиєв зазначив, що Азербайджан 3 квітня ухвалив рішення в односторонньому порядку припинити вогонь, проте вірменські збройні сили продовжили обстріл.

"Азербайджанська сторона готова припинити вогонь. Але вірменські війська повинні бути виведені з усієї території Азербайджану згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН, та повинні бути забезпечені суверенітет і територіальна цілісність Азербайджану в рамках, визнаних на міжнародному рівні його межами", - заявив Гаджиєв.

У МЗС Азербайджану впевнені, що основною причиною порушення режиму припинення вогню та виникнення напруженості є присутність вірменських військ на азербайджанських територіях.

Джерело: Телеканал 112

Президент Вірменії попередив про загрозу повномасштабної війни в Нагірному Карабасі

Саргасян переконаний, що подальша ескалація вплине не тільки на Південний Кавказ, але і на європейську безпеку і стабільність в регіоні.

Президент Вірменії Серж Саргсян допускає початок повномасштабної війни в Нагірному Карабасі, якщо там продовжиться ескалація конфлікту. Про це він заявив на зустрічі з послами країн ОБСЄ, інформує прес-служба глави Вірменії.

«Подальша ескалація бойових дій може призвести до непередбачуваних і незворотних наслідків, аж до повномасштабної війни. Це, звичайно, вплине не тільки на Південний Кавказ, але і на європейську безпеку і стабільність в регіоні», — сказав він.

Джерело: РБК-Україна

Вірменія погрожує визнати незалежність Нагірного Карабаху

Вірменія визнає незалежність самопроголошеної Нагірно-Карабаської республіки (НКР) у разі подальшої ескалації конфлікту, заявив президент Вірменії Серж Саргсян.

«Якщо дійсно бойові дії триватимуть і переростуть в широкомасштабні дії, Вірменія визнає незалежність Нагірно-Карабаської республіки», — сказав Саргсян на зустрічі з послами країн ОБСЄ, передає його прес-служба.

Президент також повідомив, що доручив Міністерству закордонних справ підготувати договір про військову взаємодопомогу з Нагірним Карабахом.

Ситуація в зоні карабаського конфлікту різко загострилася в ніч на суботу. Почалися бойові дії із застосуванням авіації і артилерії. Сторони звинуватили одна одну в порушенні перемир'я на лінії зіткнення.

У неділю вдень Міноборони Азербайджану заявило про рішення в односторонньому порядку припинити військові дії. Однак і в Єревані, і в Степанакерті повідомили, що бої тривають. Тим часом в Міноборони невизнаної НКР сказали, що «армія оборони НКР готова піти назустріч і обговорити пропозицію про припинення вогню в контексті відновлення колишніх позицій», передає російський «Интерфакс».

Тим часом прес-секретар Міноборони Вірменії повідомив вранці в понеділок, що «запеклі бої по всій протяжності лінії зіткнення карабаських та азербайджанських сил тривають».

Нагірний Карабах: Азербайджан заявляє про нові втрати

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що в Нагірному Карабасі за минулу добу загинули троє військових.

Про це інформує Радіо Свобода.

"У відомстві звинуватили вірменську сторону в загостренні ситуації і заявили, що під час боїв вдень 3 квітня і в ніч на 4 квітня вірменська сторона втратила "численну живу силу і військову техніку", - йдеться у повідомленні.

Натомість представник Міноборони Вірменії заявив, що військовим вдалося перешкодити просуванню до передової азербайджанських підрозділів з резерву. Як заявив Арцрун Ованесян, ці підрозділи "були знищені".

Раніше сторони конфлікту в Нагірному Карабасі повідомляли про продовження бойових дій у сепаратистському регіоні Азербайджану.

ООН: «Внаслідок запеклих сутичок у Нагірному Карабасі минулими вихідними щонайменше 33 людини загинули і понад 200 отримали поранення»

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП).

"Згідно з офіційними джерелами, у Вірменії та Азербайджані, щонайменше 30 солдатів і 3 мирних жителів загинули внаслідокбойових дій. Кількість поранених, як цивільних, так і військових, ще офіційно не підтверджена. Згідно з неофіційними джерелами, ця кількість оцінюється в понад 200", - йдеться у звіті організації.

За даними УКГП, в цілому в селах, яких торкнулися бойові дії, проживають близько 14,4 тис. осіб. Водночас ООН не володіє інформацією "про пошкодження інфраструктури, евакуацію цивільних осіб або гуманітарні потреби".

"Уряд Азербайджану інформував, що внутрішнього переміщення людей немає, в той час як з боку Вірменії 50 осіб попросили притулок у Єревані. Обидва уряди оголосили, що не потребують міжнародної гуманітарної допомоги", - наголошується у документі.

Нагадаємо, в ніч проти 2 квітня у Нагірному Карабасі на лінії зіткнення конфліктуючих сторін різко загострилася обстановка: почалися запеклі сутички, після чого сторони звинуватили одна одну у порушенні перемир'я.

Азербайджан заявив про одностороннє припинення боїв.

За даними ООН, на сьогодні в зоні нагірно-карабахського конфлікту проживають близько 150 тис. осіб. При цьому єдиним міжнародним гуманітарним агентством, що має присутність у цьому районі, є Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Міноборони Вірменії: "Заява Азербайджану — це інформаційна пастка"

Міністерство оборони Вірменії заперечує заяву військового відомства Азербайджану щодо припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Про це заявив прес-секретар Міноборони Вірменії Арцрун Ованнісян.

«Заява Азербайджану — це інформаційна пастка. Ця заява не означає припинення бойових дій», — написав представник Міноборони у Facebook, цитує «Интерфакс».

Азербайджан оголосив про припинення вогню у Нагірному Карабаху

Азербайджан в односторонньому порядку вирішив припинити військові дії в Нагірному Карабаху.

Про це йдеться у заяві прес-служби Міністерства оборони Азербайджану, передає УНІАН.

Як наголошується у повідомленні, це рішення прийнято після звернень міжнародних організацій та з урахуванням миролюбної політики, яку проводить Азербайджан.

"Якщо підривна діяльність ЗС Вірменії не припиниться і продовжаться обстріли житлових об'єктів, а також бойових позицій, Азербайджан планує задіяти всі наявні на озброєнні засоби для продовження наступальної операції", - попередили у відомстві.

Ердоган: "Ми до кінця будемо підтримувати Азербайджан"

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що в конфлікті у Нагірному Карабаху буде "до самого кінця" підтримувати Азербайджан

Про це пише "Дзеркало Тижня".

"Ми молимося за те, щоб наші азербайджанські брати взяли верх в зіткненнях при мінімальних втратах. Ми до кінця будемо підтримувати Азербайджан", - заявив президент Туреччини азербайджанському журналісту.

Водночас, Ердоган звинувачує Мінську групу ОБСЄ, що та не приймає жодних рішень задля врегулювання конфлікту.

"На жаль, бездіяльність співголів Мінської групи ОБСЄ в питанні врегулювання вірмено-азербайджанського конфлікту, поставило нас перед картиною, яку ми зараз маємо. Якби МГ ОБСЄ діяла в цілях забезпечення справедливості та конкретних результатів, ми б не дійшли до нинішнього стану", - сказав президент.

США і ЄС закликали Вірменію і Азербайджан до мирних переговорів

Уряд США "найжорсткішим чином" засудив останні сутички між Азербайджаном та Вірменією в Нагірному Карабаху.

Про це повідомляє "DW".

"Ми закликаємо сторони конфлікту продемонструвати стриманість, уникнути подальшої ескалації та строго дотримуватися режиму припинення вогню", - заявив держсекретар США Джон Керрі у своєму зверненні в суботу, 2 квітня. Він також додав, що сторони мають негайно сісти за стіл переговорів за посередництва ОБСЄ.

Франк-Вальтер Штайнмаєр, міністр закордонних справ Німеччини, яка цього року головує в ОБСЄ, заявив, що "воєнного вирішення конфлікту не може бути", і також закликав обидві сторони повернутися до переговорів.

Генсек ООН попросив припинити бойові дії у Карабасі

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив стурбованість у зв'язку з використанням важких озброєнь і великою кількістю жертв в Нагірному Карабасі, пише "Укрінформ".

Генсек закликає всі сторони, що мають відношення до конфлікту, негайно покласти край військовим діям і негайно зробити кроки з деескалації ситуації.

"Генеральний секретар глибоко стурбований недавніми повідомленнями про масштабні порушення режиму припинення вогню уздовж лінії зіткнення в зоні нагірно-карабахського конфлікту. Його особливо турбують повідомлення про застосування важких озброєнь і велику кількість жертв, зокрема серед цивільного населення", - підкреслюється в заяві.

Пан Гі Мун також підтвердив повну підтримку Мінської групи ОБСЄ і всіх сторін, які працюють "над вирішенням цієї небезпечної ситуації і прагнуть мирного розв'язання нагірно-карабахського конфлікту на основі переговорів".

"Смерчі" та "Гради": Вірменія і Азербайджан перекидають до Карабаху системи залпового вогню

Вірменія перекинула до Нагірно-Карабахської республіки реактивну систему залпового вогню "Смерч" та тактичні ракетні комплекси "Точка У". Азербайджан підтягнув "Гради"

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на вірменське медіа Times.am.

"Напередодні ввечері з Вірменії в Арцах були доставлені тактичні ракетні комплекси" Точка У "і реактивні системи залпового вогню "Смерч", - йдеться в повідомленні.

Вірменія заявляє, що вранці Азербайджан продовжив бої

Міністерство оборони Вірменії заявило про відновлення артилерійських обстрілів Нагірного Карабаху з боку Азербайджану вранці 3 квітня.

Про це повідомляють Новини Вірменії, передає Укрінформ.

«Вранці 3 квітня з 06.00 Азербайджан продовжив агресивні бойові дії на південному напрямку передової лінії зіткнення з озброєними силами Нагірного Карабаху із застосуванням ракетно-артилерійських засобів і бронетехніки», - йдеться у повідомленні.

При цьому, у військовому відомстві Азербайджану, у свою чергу, заявили, що у ніч на 3 квітня Вірменія обстріляла кілька населених пунктів в Азербайджані, розташованих уздовж лінії зіткнення. Загиблих немає.

В Азербайджані скликали Раду нацбезпеки при президенті

У суботу в Азербайджані було скликано Раду безпеки при президенті.

Про це повідомляє АзерТАдж.

Інформація про засідання буде надана пізніше.

ВВС: "У Нагірному Карабаху кількість жертв боїв досягла 30 осіб"

За офіційними даними, загинули 12 азербайджанських і 18 вірменських військових.

В ході суботніх боїв у Нагірному Карабаху загинули 30 військових. Про це з посиланням на офіційних представників Азербайджану і Вірменії, повідомляє Російська служба ВВС.

Міноборони Азербайджану визнало, що в боях загинули 12 азербайджанських солдатів, був збитий один вертоліт МІ-24 і підірваний танк.

"З нашого боку було вбито 18 військових, ще 35 людей отримали поранення", - сказав президент Вірменії Серж Саргсян у телевізійному зверненні, однак не уточнив, чи йдеться про регулярну армію Вірменії чи про карабахських ополченців.

Конфлікт у Нагірному Карабаху: Вірменія та Азербайджан заявляють про відновлення обстрілів, США не бачать військового вирішення

Міноборони Азербайджану заявило про обстріл по всій лінії зіткнення протягом ночі, однак загиблих не було.

Про це повідомив керівник прес-служби азербайджанського міністерства Вагіф Дяргахли, передає РІА Новости.

"Ситуація продовжує залишатися напруженою. Втрат в азербайджанської сторони вночі не було... Розташовані вздовж лінії фронту азербайджанські села були піддані обстрілу. Загиблих немає", — повідомив він.

Водночас міністерство оборони Вірменії повідомило, що зранку азербайджанська сторона відновила артилерійський обстріл, передає ТАСС.

У свою чергу державний секретар США Джон Керрі заявив, що військового вирішення конфлікту в Нагірному Карабаху не існує, передає Радіо Свобода. "Ми закликаємо сторони проявляти стриманість, уникати подальшої ескалації і суворо дотримуватися угоди про припинення вогню", - сказав він.

Керрі додав, що "нестабільна ситуація в регіоні показує, чому сторони повинні негайно вступити у переговори під егідою співголів Мінської групи ОБСЄ з всеосяжного врегулювання конфлікту".

Нагірний Карабах: Азербайджан назвав умову врегулювання конфлікту

Баку має намір продовжувати зусилля з мирного вирішення ситуації.

Конфлікт навколо Нагірного Карабаху має бути вирішений зі збереженням територіальної цілісності Азербайджану. Про це президент країни Ільхам Алієв заявив в ході виступу на Саміті з ядерної безпеки у США, передають "РИА Новости".

"На жаль, Вірменія постійно висуває умови для звільнення окупованих територій. Ми будемо продовжувати зусилля з мирного врегулювання конфлікту. Але конфлікт повинен знайти рішення на основі територіальної цілісності Азербайджану", — підкреслив Алієв.

ОБСЄ: "Ми рішуче засуджуємо застосування сили у Нагірному Карабаху"

Співголови Мінської групи ОБСЄ закликають сторони протистояння припинити вогонь і вжити всіх необхідних заходів для стабілізації ситуації.

Співголови Мінської групи ОБСЄ Ігор Попов (Росія), Джеймс Ворлік (США) і П’єр Андре (Франція) висловлюють занепокоєння через широкомасштабне порушення режиму припинення вогню у зоні карабахського конфлікту, передає Радіо Свобода.

«Ми рішуче засуджуємо застосування сили і шкодуємо в зв’язку з безглуздою загибеллю людей, у тому числі серед мирного населення», — мовиться у заяві Мінської групи.

Співголови Мінської групи закликають сторони протистояння припинити вогонь і вжити всіх необхідних заходів для стабілізації ситуації. Вони також наголошують, що мирному переговорному вирішення конфлікту немає альтернативи і що війна не є варіантом вирішення конфлікту.

Мінська група ОБСЄ була створена у 1992 році для заохочення мирного переговорного процесу між Азербайджаном, Вірменією та Нагірним Карабахом, сепаратистський регіоном Азербайджану.

Ситуація у регіоні різко загострилася у ніч на суботу.

Міністерство оборони Вірменії звинувачує азербайджанську армію у наступі з використання артилерії, бронетехніки та авіації. Вірменська сторона повідомляє, що ракетний обстріл з боку Азербайджану вівся не лише по оборонних позиціях військових, але і по населених пунктах.

У Міністерстві оборони Азербайджану, своєю чергою, заявили, що Збройні сили Вірменії обстріляли позиції азербайджанської армії, використовуючи артилерію, міномети та і іншу великокаліберну зброю. За даними азербайджанського відомства, обстріл також вівся по низці житлових кварталів, розташованих неподалік від лінії зіткнення, тож було вирішено застосувати заходи у відповідь.

Є загиблі і поранені серед військових і цивільних з обох боків. Про точну їх кількість наразі не повідомляють.

​Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією і загибелі близько 30 тисяч людей.

Клімкін закликає ОБСЄ до мирного врегулювання в Нагірному Карабасі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав співголів ОБСЄ активізувати переговори для врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі.

Про це він написав у Твітері, передає Укрінформ.

"Занепокоєний серйозним загостренням ситуації в Нагірному Карабасі. Закликаю співголів МГ ОБСЄ активізувати переговори для врегулювання", - наголосив Клімкін.

З’явилися перші відео боїв у Нагірному Карабаху

У Мережі з’явилися перші відеозаписи збройних конфліктів, що розпочалися в невизнаній республіці Нагірний Карабах.

Новину повідомляє «Преса України».

Конфлікт у Нагірному Карабаху: загинуло 12 азербайджанських військових

У результаті зіткнень у Нагірному Карабаху загинуло 12 військовослужбовців азербайджанської армії, підбито вертоліт Мі-24 ВПС Азербайджану.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Міністерство оборони Азербайджану.

"У бойових зіткненнях загинули 12 військовослужбовців, підбитий вертоліт Мі-24 ВПС Азербайджану. Крім того, на міні підірвався один танк", - йдеться у повідомленні.

За даними Міноборони, були "знищені 6 танків, 15 артилерійських установок і інженерні укріплення ЗС Вірменії, вбито і поранено більш як 100 вірменських військовослужбовців".

Єреван заперечує інформацію про загибель своїх військових і взяття азербайджанськими військовими стратегічних висот. Про це заявляє прес-служба Міноборони Вірменії.

Загострення в Нагірному Карабаху: загинула дитина

У Міністерстві оборони Нагірного Карабаху заявляють про загибель дитини і поранення ще двох під час обстрілів з боку Азербайджану.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням, ракетний обстріл вівся не лише по оборонних позиціях військових, але і по населених пунктах.

Раніше у Міністерстві оборони Нагірного Карабаху повідомили, що у ніч на суботу азербайджанські військові розпочали наступ по низці напрямків у зоні карабаського конфлікту. Пізніше у Міноборони Вірменії заявили, що вірменська сторона завдала контрудару.

У Міністерстві оборони Азербайджану, своєю чергою, заявили, що Збройні сили Вірменії обстріляли позиції азербайджанської армії, використовуючи артилерію, міномети та і іншу великокаліберну зброю.

За даними азербайджанського відомства, обстріл також вівся по низці житлових кварталів, розташованих неподалік від лінії зіткнення, тож було вирішено застосувати заходи у відповідь.

У Баку спростовують інформацію, що вірменські військові збили вертоліт ВПС Азербайджану.

Загострення карабаського конфлікту: сторони офіційно прокоментували, що сталось

Вірменія та Азербайджан офіційно прокоментували інформацію про активну фазу карабаського конфлікту.

Міністерство оборони Азербайджану повідомляє, що бої на лінії фронту в зоні карабаського конфлікту не припиняються.

Зокрема, у повідомленні зазначається, що азербайджанська армія знищила велику кількість живої сили, бойової техніки і військової інфраструктури противника, заздалегідь визначивши його точні координати.

Водночас державні структури Вірменії повідомляють, що готові стабілізувати ситуацію в зоні конфлікту, вживши потрібних заходів.

«Вірменські сили, відкинувши противника і нанісши суттєві втрати, повністю контролюють ситуацію. Держоргани Вірменії в рамках всіх своїх можливостей готові до необхідних кроків, спрямованих на стабілізацію ситуації», — заявив прем'єр-міністр Вірменії Овік Абраамян.

У вірменському уряді зазначають, що бойові дії тривають досі.

ЗМІ повідомляють, що карабаський конфлікт переріс в активну фазу

Вірменія і Азербайджан заявляють про різке загострення ситуації в зоні карабаського конфлікту.

Міноборони Азербайджану заявляє, зокрема, про обстріл з боку ВС Вірменії, при цьому вірменське військове відомство повідомило про «наступальні дії» з азербайджанської сторони, передає Громадське.

У Міноборони Азербайджану заявляють, що вірменські збройні підрозділи піддали інтенсивному обстрілу азербайджанські позиції, застосувавши міномети і великокаліберні кулемети.

Міноборони Вірменії, зі свого боку, поширило заяву, в якій говориться про «активні наступальні дії азербайджанських сил на лінії зіткнення в ніч з 1 на 2 квітня». У відомстві також заявили про використання азербайджанською стороною танків, артилерії і авіації.

В свою чергу, Міноборони невизнаної Нагорно-Карабахської республіки заявило про збитий азербайджанський вертоліт. Однак Міноборони Азербайджану цю інформацію спростувало.

Схожі новини