Передплата 2024 «Добрий господар»

Байден: "Україні важливо швидко відновити стабільний уряд і парламентську коаліцію"

  • 23.03.2016, 11:11
  • 2 182

Про це віце-президент США Джо Байден  наголосив  22 березня у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком.

«Віце-президент підкреслив важливість України швидко відновити стабільний уряд і парламентську коаліцію у прагненні до реалізації необхідних реформ», — йдеться в повідомленні.

Також у Білому домі зазначили, що Джо Байден у розмові з Петром Порошенком засудив «несправедливий вирок» для Надії Савченко і наголосив на зобов'язанні Росії звільнити її в рамках Мінських угод, йдеться в повідомленні Білого дому за підсумками розмови..

«Лідери домовилися про важливість повного виконання всіх аспектів Мінських угод, щоб покласти край стражданням людей, які живуть в районах, контрольованих сепаратистами на сході України і відновлення суверенітету й територіальної цілісності України. Лідери двох країн також висловили глибоку скорботу за жертвами жахливого теракту в Бельгії», — зазначили в Білому домі.

Адміністрація президента України напередодні також прозвітувала, що за підсумками розмови Петра Порошенка з Джо Байденом йшлося про вердикт російського суду для Надії Савченко, про останній розвиток ситуації на Донбасі та реформи в Україні.

«Байден підтримав зусилля глави держави з якнайшвидшого врегулювання політичної кризи на основі формування проєвропейського реформаторського уряду», — заявили в президентській канцелярії.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини