Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко зустрівся з главою МКЧХ Петером Маурером

  • 21.01.2016, 14:00
  • 2 976

На гуманітарну діяльність місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні у 2016 році виділять понад $64 млн.

Про це йшлося на зустрічі Петра Порошенка з главою Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петером Маурером в Давосі, інформує прес-служба глави держави.

"Глава держави високо оцінив ініціативу МКЧХ зі створення Координаційного механізму з питань пошуку осіб, які зникли безвісти у зв'язку із конфліктом на Донбасі, та допомогу, яку надає місія МКЧХ в Україні внутрішньо переміщеним особам із окупованого Криму, Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Порошенко закликав Маурера активізувати зусилля МКЧХ для звільнення усіх українських заручників — як тих, що перебувають на окупованих територіях, так і тих, яких утримують у Росії, зокрема, Олега Сенцова та Надію Савченко.

Президент України також відзначив важливість позиції МКЧХ у питанні порушення прав людини у Криму щодо кримських татар.

Маурер наголосив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста залишатиметься надійним партнером у подоланні тих викликів, які постали перед Україною. Він повідомив про наміри залучити на гуманітарну діяльність місії МКЧХ у 2016 році понад $64 млн на додаток до майже $100 млн, які були витрачені на реалізацію проектів допомоги в Україні протягом 2014-2015 років.

Лагард розповіла про результати зустрічі з Порошенком

Переговори пройшли продуктивно, сторони обговорювали питання економічного розвитку в Україні.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард позитивно оцінює перспективу надання Україні чергового траншу від МВФ. Про це вона заявила журналістам після переговорів з президентом України Петром Порошенком у Давосі.

"Я думаю, це була дуже позитивна дискусія, яка, я сподіваюся, наблизить нас до меморандуму, над яким працюють наші команди, і я сподіваюся, цей процес завершиться успішно", - повідомила Лагард.

Вона також поінформувала, що зустріч пройшла дуже продуктивно, на переговорах обговорювалися питання економічного розвитку в Україні.

"Ми обговорили хід реформ в Україні та прийняття бюджету на 2016 рік", - додала Лагард.

Також Петро Порошенко та Крістін Лагард обговорили фінальний текст оновленого меморандуму щодо співпраці України та Фонду.

Про це повідомила у Фейсбуці міністр фінансів Наталія Яресько, яка була присутня на зустрічі.

"Після фінального погодження тексту, очікуємо на успішний його розгляд на засіданні Ради директорів МВФ та надання Україні третього траншу кредиту. Це має збільшити резерви Національного банку та посилити стабільність банківського сектору та валютного курсу", - зазначила глава Мінфіну.

За її словами, сторони мали змістовну дискусію щодо процесу та перших суттєвих результаті реформ в Україні.

"Зокрема, говорили про важливість ухваленого бюджету на 2016 рік, що дозволяє значно зменшити загальний рівень видатків державних фінансів України (з 53% ВВП у 2015 році до прогнозованих 44% ВВП у 2016 році) та підвищити ефективність їхнього використання, а також про прорив в зниженні податкового навантаження на зарплати завдяки зменшенню ЄСВ, яке наш Уряд зміг здійснити без збільшення дефіциту державних фінансів", - написала Яресько.

У Давосі Порошенко зустрівся з Лагард

Очікується, що після переговорів глава Української держави поспілкується з пресою.

Президент України Петро Порошенко розпочав зустріч із директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард в Давосі (Швейцарія). Про це повідомив прес-сектерат президента Святослав Цеголко у Twitter.

За повідомленням ЗМІ, у зустрічі також бере участь міністр фінансів України Наталія Яресько, глава НБУ Валерія Гонтарєва, голова адміністрації президента Борис Ложкін і глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін.

Порошенко зустрівся з Байденом у Давосі

Україна і США єдині щодо того, що альтернативи Мінському процесу для врегулювання ситуації на Донбасі не існує.

Про це заявив президент Петро Порошенко після 4-годинних переговорів з віце-президентом США Джозефом Байденом у Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми дійшли спільного висновку, що альтернативи Мінському процесу не існує. Ми маємо повну підтримку Сполучених Штатів Америки щодо повної імплементації Мінського процесу, який має безпекову складову", — сказав український президент.

На переговорах у Давосі Порошенко і Байден скоординували дії щодо режиму припинення вогню на Донбасі.

"Ми домовились про скоординовані дії, які мають забезпечити припинення вогню, обстрілів, безперешкодний доступ представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до пунктів зберігання важкої зброї і до кордону. Домовились про координацію дій з активізації звільнення українських заручників", — сказав Порошенко.

Значну увагу було також приділено підтримці Сполученими Штатами українських реформ, активізації військово-технічного співробітництва. Президент подякував віце-президенту США за допомогу в $23 млн, яка нещодавно надійшла в Україну.

"Ми домовилися про продовження і активізації цієї співпраці", - зазначив Порошенко.

Порошенко провів зустріч з Давутоглу в Давосі

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу визначили напрями зміцнення стратегічного партнерства.

Як повідомляє прес-служба президента України, зустріч відбулася на полях Світового економічного форуму у Давосі.

Порошенко висловив Давутоглу співчуття у зв’язку із загибеллю людей внаслідок низки нещодавніх терористичних атак на території країни.

Порошенко та Давутоглу відзначили, що перед Україною та Туреччиною, як перед справжніми стратегічними партнерами, стоїть амбітний порядок денний у 2016 році. У цьому контексті сторони обговорили стан підготовки низки важливих двосторонніх заходів, насамперед, п’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, яке відбудеться в Анкарі, а також візиту глави турецького уряду в Україну.

Сторони також обговорили питання, пов’язані з економічною агресією Росії щодо обох країн. На думку співрозмовників, введені Російською Федерацією обмеження є не лише безпідставними, а й такими, що суперечать нормам міжнародного права та зобов’язанням РФ у СОТ.

Давутоглу відзначив високу динаміку перетворень в Україні і висловив готовність сприяти українській стороні у подальшому впровадженні реформ.

Лідери двох держав обмінялися думками щодо деокупації Криму та Донбасу. Прем’єр-міністр Туреччини підтвердив незмінну підтримку його країною суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів. Співрозмовники погодились із тим, що повернення Криму Україні дозволить не лише відновити законний статус півострова, а й припинити порушення прав людини окупаційною владою, а також його небезпечну мілітаризацію.

Сторони також обговорили ситуацію у Чорноморському та Близькосхідному регіонах і домовились посилити координацію з метою протистояння спільним зовнішнім викликам та загрозам.

Яресько в Давосі розповіла, як Україна повертатиме Крим

Україна планує найближчим часом запустити нову дипломатичну ініціативу, яка дозволить відновити контроль над анексованим Росією Кримом.

Як повідомляє Reuters, про це в Давосі заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Ми не згодні, що Крим "пішов". Цього року ми дійсно почнемо активізувати процес щодо повернення Криму", - заявила Яресько.

За її словами, Україна має намір створити форум на кшталт женевського формату, в який входять Росія, Україна, Європейський союз і США.

"Ми розраховуємо на створення чогось більшого, ніж женевський формат, для того, щоб почати діалог про те, як повернути Крим Україні", - заявила глава Мінфіну.

Reuters також зазначає, що, за словами деяких експертів, Україна може успішно використовувати анексію Криму як важіль тиску на Росію в судовому позові про несплату так званого боргу Януковича в розмірі $3 млрд. В той же час, за словами агентства, Яресько відмовилася коментувати цю можливість.

Яресько в Давосі провела зустріч з П'єром Московісі

Міністр фінансів України Наталія Яресько та єврокомісар з економічних і фінансових питань П'єр Московісі обговорили умови отримання Україною третього траншу фіндопомоги ЄС.

Про це міністр написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Приємна зустріч з другом і партнером України, єврокомісаром з економічних і фінансових питань П'єром Московісі в Давосі. Ми обговорили важливі умови для отримання третього траншу в рамках макрофінансової допомоги ЄС Україні, а також яким чином ми будемо співпрацювати, щоб прискорити реформу адміністрування податків і на митниці», - написала Яресько.

У Давосі стартував економічний форум

Щорічний Всесвітній економічний форум розпочався вчора увечері в Давосі.

Більше 2,5 тис. лідерів вищої ланки, у тому числі понад 50 глав держав і урядів, близько тисячі керівників багатонаціональних компаній зібралися на швейцарському гірськолижному курорті для обговорення кроків "поліпшення ситуації у світі".

За п’ять днів в рамках форуму буде проведено більше 300 сесій, повідомляє Укрінформ.

"Коли учасники форуму повернуться додому, я певен, всі вони будуть переконані у тому, що майбутнім нашого маленького глобального "села" можна управляти тільки завдяки взаємодії та співпраці", - заявив Клаус Шваб, засновник Давоського економічного форуму.

Форум цього року проводиться за темою: "Оволодіння четвертою промисловою революцією". Шваб на церемонії відкриття презентував свою книжку "Четверта індустріальна революція", в якій торкнувся проблем сучасності, зокрема у двох аспектах — автоматизації та комунікації.

"Автоматизація та комунікація призвели до всіх індустріальних революцій, але ніколи на такому високому рівні інтенсивності, як зараз. Ці дві сили матимуть дуже різні наслідки для націй, підприємств та окремих осіб. Той, хто готовий прийняти практику економічної гнучкості, буде в кращому становищі, щоб справитися з цим динамічним майбутнім", - пояснив ідею тематики проведення форуму Аксель Вебер, голова ради директорів найбільшого швейцарського фінансового холдингу UBS.

Як відомо, цього року форум в Давосі триватиме до 22 січня. Форум був заснований у 1970 році, в його рамках щороку проходить близько шести-восьми регіональних нарад.

Схожі новини