Передплата 2024 ВЗ

ЗВТ Ураїна- ЄС. Переговори завершилися безрезультатно

  • 22.12.2015, 09:30
  • 1 629

На початку січня у Брюсселі відбудуться двосторонні переговори, де Україна та ЄС зможуть обговорити активізацію двосторонньої торгівлі.

Про це повідомила "Європейській правді" торговий представник України Наталія Микольська.

"Поведінка РФ на торговельних консультаціях вплинула навіть на скептиків. Тепер нам пропонують допомогу в активізації торгівлі - не тільки Єврокомісія, але й майже всі країни-члени ЄС. Це реальний шанс для України", - каже вона.

Таким чином, завершилися лише переговори за участю РФ - від яких від початку ніхто не чекав успіху. Замість них Україна починає консультації з ЄС, які мають бути набагато успішнішими.

Хоча б тому, що метою учасників не буде імітація переговорів і пошук відповіді на питання - хто ж зірве їх першим.

За інформацією видання, Україна прийме дзеркальні санкції проти РФ. Законопроект про надання Кабміну права приймати рішення про введення обмежень у міжнародній торгівлі вже цього тижня буде внесений до Верховної Ради.

Крім того, Україна оскаржуватиме російські обмеження у СОТ. "Заявка на відповідний спір вже готується і буде винесена на розгляд одразу після початку дії обмежень. І при цьому не виключено, що до українських суперечок в СОТ (як діючих, так і потенційних), нарешті приєднається ЄС", - йдеться у публікації.

Схожі новини