Передплата 2024 ВЗ

У США прийняли нову резолюцію по Україні

  • 21.10.2015, 11:50
  • 2 215

Нижня палата американського парламенту виступила на підтримку вільних виборів у нашій країні.

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію H.RES.348 "Підтримка права народу України вільно обирати своє керівництво і визначати власне майбутнє", внесену за ініціативою конгресмена-демократа від штату Род-Айленд Девіда Сісілліна (David Cicilline).

Як повідомляється на офіційному сайті посольства України в США, резолюція була прийнята в ході пленарного засідання Конгресу США 20 жовтня абсолютною більшістю — 413 голосами депутатів.

"Резолюція, як співавтори якої виступили 44 конгресмени від Демократичної і Республіканської партій, висловлює тверду підтримку права народу України вільно обирати своє керівництво і визначати власне майбутнє, закликає Адміністрацію США прискорити надання допомоги Україні з метою сприяння проведенню політичних, економічних і соціальних реформ, необхідних для проведення вільних і справедливих виборів відповідно до міжнародних стандартів", — йдеться в повідомленні.

Документ також засуджує спробу зовнішніх сил, "а саме: російського керівництва, його агентів і прихильників, втручатися у вибори в Україні, зокрема, шляхом залякування, силових дій або методів примусу".

У посольстві висловили подяку американським законодавцям "за черговий прояв солідарності з обраним українським народом суверенним і демократичним шляхом розвитку".

Джерело: Сегодня.ua

Схожі новини