Передплата 2024 «Добра кухня»

Світовий банк помітив в Україні ознаки стабілізації

  • 10.09.2015, 14:52
  • 1 943

Голова представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімао Фан прогнозує початок відновлення економіки України на 2016 рік за умови продовження структурних реформ.

Про це він повідомив у "УНІАН" .

"Ми бачимо ранні ознаки стабілізації. Фіскальний дефіцит вдалося скоротити, ми бачимо стабілізацію банківського сектора, відплив капіталів вдалося призупинити. Ми бачимо стабілізацію валютного курсу. Резерви зросли — завдяки допомозі міжнародних організацій. Тобто ознаки стабілізації є", - сказав Фан.

При цьому, зараз ці тенденції важливо зберегти, зауважив він.

"Це багато в чому залежить від політики влади. Ситуація дуже вразлива. Якщо ми хочемо зростання в наступному році, необхідно продовжувати реформу банківського сектору, енергетичного сектору, проводити судову реформу, покращувати ділове середовище. Це структурні реформи, вкрай важливі для України. Але я оптиміст в тому, що економіка дійсно почне одужання в наступному році", - підсумував глава представництва СБ.

Як повідомлялося раніше, у липні Світовий банк схвалив виділення Україні другої багатосекторної позики на підтримку проведення реформ в обсязі 500 млн дол.

Схожі новини