Передплата 2024 «Добрий господар»

Путін озвучив умови закінчення війни з Україною

  • 20.06.2015, 11:11
  • 2 953

Президент РФ Володимир Путін під час міжнародного економічного форуму у Санкт-Петербурзі назвав ключові умови стабілізації ситуації на сході України, однією з яких назвав конституційну реформу.

"Перше - це конституційна реформа. В Мінських угодах так прямо і написано: необхідне надання автономії Донецькій та Луганській невизнаним республікам, або, як воліють говорити колеги в Києві, децентралізація влади. Це влаштовує і нас, і представників Донбасу", - сказав він.

Наступним пунктом він назвав необхідність застосування прийнятого раніше закону про особливий статус "ДНР" І "ЛНР", який, на думку Путіна, був прийнятий лише формально.

Президент країни-окупанта вважає, що це маніпуляція, і заявив про необхідність переходити від неї до справжньої роботи.

"Третє - потрібно прийняти закон про амністію, оскільки неможливо вести політичний діалог з тими, хто перебуває під загрозою кримінального переслідування", - сказав російський лідер.

Четвертим важливим пунктом він вважає необхідність прийняття закону про муніципальні вибори на Донбасі та їх проведення. "Особливо підкреслю, що все це має бути за погодженням з Донецьком і Луганськом", - сказав Путін.

П'ятим пунктом Путін назвав економічну реабілітацію територій.

Варто відзначити, що крім усього пафосу про необхідність прямого діалогу з терористами з "ДНР" та "ЛНР" Путін під час виступу згадав і про зброю бойовиків. За словами глави РФ, техніка і важке озброєння "десь береться".

Зі свого боку, українська влада неодноразово заявляла, що Україна є і буде унітарною державою; бойовики, які здійснили тяжкі злочини, про амністію можуть і не мріяти; вибори на тимчасово окупованих територіях можливі тільки в правовому полі і під наглядом міжнародних організацій.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини