Передплата 2024 ВЗ

Рада закликає світ вступитися за кримських татар

  • 14.05.2015, 16:02
  • 1 106

Верховна Рада звернулася до світової спільноти з приводу утисків кримсько-татарского народу у анексованому Росією Криму

За прийняття постанову №2821 проголосували 247 депутатів.

Згідно з текстом звернення, парламент закликає світ засудити насильницьку депортацію кримськотатарського народу комуністичним режимом СРСР 18 травня 1944 року та нинішні дії Росії, спрямовані на порушення прав та дискримінацію кримських татар як корінного народу України, докласти зусиль для захисту їх прав.

«Верховна Рада звертається до міжнародного співтовариства із закликом докласти всіх зусиль для поновлення права М.Джемілева, Р.Чубарова, І.Юкселя, С.Кадирова на проживання на своїй рідній землі, безперешкодно в'їжджати до Криму та виконувати свої функції як очільників і представників Меджлісу кримськотатарського народу», - йдеться у тексті документа.

 Крім того, Рада вимагає у Росіі повернення в Украіну сина Мустафи Джемілева Хайсера, звільнення ув'язненого заступника голови Меджлісу Ахтема Чійгоза та громадських активістів.

Документ направлено до Організації Об'єднаних націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва у Європі.

Укрінформ

Схожі новини