Передплата 2024 «Добре здоров’я»

А Путін де?

Президент Росії зник. Говорять і про ішемічний інсульт, і про «палацовий» переворот...

Господар Кремля не з’являвся на людях з 5 березня, і навіть відмінив візит до Казахстану. Тож виникли плітки, що Путін — серйозно хворий. З’явилася новина, що в Путіна нібито інсульт. У прес-службі Кремля все заперечують... Російська «Новая газета» опублікувала матеріал про те, що за спиною Путіна почалася «війна» силових структур, на які опирається Кремль (лідера Чечні Рамзана Кадирова з одного боку та силовиків із ФСБ й інших структур — з іншого). Оглядачі підозрюють, що в Білокам’яній назрів «палацовий» переворот, і Путіна хочуть відправити на заслужений відпочинок...

«У президента ішемічний інсульт...»

Востаннє Путін з’являвся перед журналістами 5 березня — зустрівся з прем’єром Італії Маттео Ренці. Тоді він виглядав втомленим. Відтоді Путін проводив лише непублічні зустрічі з чиновниками.

Днями у видання «Русский Монитор» надійшов лист від анонімного працівника Центральної клінічної лікарні управління справами президента РФ в Москві. У ньому йдеться, що серед персоналу елітної лікарні, до якої «приписане» вище керівництво РФ, ходять чутки, що у Путіна кілька днів тому діагностували ішемічний інсульт. Джерело уточнює, що в лікарню Путіна не госпіталізували. За 15 років Путіна при владі такого зникнення глави Кремля ще не було...

Наприкінці 2012-го в пресі з’являлися новини про проблеми Путіна з хребтом. А місяць тому американська USA Today опублікувала доклад аналітиків із Пентагону про те, що глава Кремля страждає від різновиду аутизму — синдрому Аспергера. Цей синдром проявляється у проблемах із соціалізацією. Автори доповіді писали, що порушення у Путіна сталися ще в дитинстві, і саме ці неврологічні відхилення грають роль у його прийнятті рішень.

«Кампанію з усунення Путіна очолює Іванов»

Оглядачі пов’язують зникнення Путіна з можливою «вій­ною» за владу — глави Чечні Рамзана Кадирова з його особистою армією проти силових структур Росії на чолі з ФСБ. Мовляв, убивство Нємцова — замах Кадирова на владу в Москві, а «витік» для «Нової газети» про початок такої війни — справа рук ФСБ, яка тисне на Путіна. Із палацовими інтригами також пов’язують зникнення глави адміністрації Путіна Сергія Іванова, чутки про відставку глави «Роснефти» та друга Путіна Ігоря Сєчіна й інші можливі кадрові перестановки в Кремлі.

«Багато свідчень вказують, що у верхівці влади РФ йде напружена боротьба. Усе, що пов’язано з розслідуванням вбивства Нємцова, перетворюється на фарс, що дискредитує владу. Дискредитацію ведуть лояльні до Кремля канали. Друга ознака — кремлівські силовики розгортають атаку на Кадирова. Їм від початку не подобався проект «Кадиров», ще з часів Кадирова-старшого, якого, мабуть, ліквідували військові. Проте сьогоднішня атака на лідера Чечні б’є рикошетом по Путіну — основному патрону Кадирова. Гадаю, вбивство Нємцова задумане і здійснене вищими державними особами РФ, аби воно послужило детонатором реалізації їхніх політичних амбіцій. Прибрати Кадирова — означає прибрати Путіна. Визнати, що Кадиров — ворог Росії, це відкрито визнати, що Другу чеченську війну Путін програв, і платить данину ворогам. А значить, треба починати Третю чеченську. У цій ситуації Путін втрачає легітимність, яку отримав 1999-го як рятівник віт­чизни від ісламського тероризму. Очолює кампанію усунення Путіна Іванов, який не може пробачити Путіну призначення прем’єром Медведєва», — каже російський публіцист Андрій Піонтковський.

Свою версію про зникнення Путіна висунув російський політолог Станіслав Бєлковський: «Здоров’я Путіна — давній предмет для спекуляцій. У нього шукають рак, інші смертельні хвороби. Підтвердити чи спростувати ці версії — неможливо. Коли Путін оголосив війну Заходу, то відрізав себе від західної медицини. А всі знають, що нас лікують погано, на Заході — добре. Але Путін не може собі цього дозволити, бо боїться, що під час операції десь у Німеччині його заріжуть. Попри стан здоров’я Путіна, у нього є всі підстави для глибокої психологічної кризи: один із стовпів режиму, Кадиров, може бути причетний до вбивства Нємцова. Це стало сильним дестабілізуючим фактором для режиму. І федеральні силовики вимагають голови Кадирова. А Путін цю голову їм дати не може, бо це означає обвалення режиму. Тож Путін потрапив у систему глибоких внутрішніх протиріч власної системи. Це достатня підстава, аби захворіти».

Схожі новини