Передплата 2024 «Добра кухня»

У Європарламенті ініціювали вотум недовіри Юнкеру

  • 19.11.2014, 20:09
  • 1 127

Наступного тижня в Європейському парламенті у Страсбурзі розглянуть питання про винесення вотуму недовіри голові Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру

Ініціатива звільнити пана Юнкера зібрала 76 підписів депутатів, в тому числі з британської Партії незалежності та французького "Національного фронту". Про це пише ВВС Україна.

Втім, вона навряд чи отримає підтримку депутатів з решти груп Єпропарламенту.

За процедурою, голосування має відбутися наступного тижня.

Група депутатів стверджує, що пан Юнкер не може обіймати свою посаду, оскільки коли він був прем'єром Люксембургу, там практикувалися корупційні схеми ухиляння від сплати податків.

Жан-Клод Юнкер відкидає ці звинувачення.

Британські Ліберальні демократи, представлені у Європарламенті, розкритикували Партію незалежності у спільних діях з "Національним фронтом" і звинуватили їх у грі "на публіку".

Прихильники відставки пана Юнкера твердять, що держави-члени ЄС втратили мільярди євро потенційних податкових надходжень через схеми ухиляння від сплати податків, що діяли в Люксембурзі протягом 18-ти років прем'єрства пана Юнкера.

Однак сам він наполягає, що всі правила сплати податків, встановлені під час його керівництва, відповідають національному законодавству та міжнародними правилами.

Схожі новини