Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Могеріні: "Санкції проти Росії спрацювали"

  • 11.11.2014, 16:49
  • 873

Високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні переконана в ефективності запроваджених Заходом санкцій проти Росії.

Про це вона заявила у вівторок під час конференції «4-й Берлінський форум міжнародної політики» в Берліні, передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Санкції спрацювали: російська економіка сильно від цього постраждала. Тому санкції потрібні. Це наш єдиний інструмент здійснення тиску на Росію», — сказала вона.

Водночас, підкреслила дипломат, санкції не є самоціллю, тому паралельно із використанням обмежувальних заходів проти РФ ЄС повинен розробити «політичну стратегію» з метою врегулювання збройного конфлікту в Україні. «Тому важливо, щоб ми і надалі наполягали на втіленні у повному обсязі Мінського протоколу», — наголосила вона. За її словами, в ЄС дотримуються спільної точки зору, що військовим шляхом конфлікт на сході України не вирішити.

Могеріні також підкреслила важливість підтримки Євросоюзом України, у тому числі на шляху реформ та її зближення з ЄС. «Політичні та економічні реформи, врегулювання газових питань є вирішальними для виживання та успіху України», — зауважила вона. Якщо, додала єврочиновник, Україна, як держава, «зламається» у нинішній перехідний період, то це буде для ЄС «найгіршим провалом, який тільки можна собі уявити».

Схожі новини