Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США занепокоєні активністю бойовиків на Донбасі

  • 10.11.2014, 13:46
  • 1 097

Офіційний Вашингтон висловив серйозне занепокоєння у зв'язку з посиленням військової активності на території сходу України, окупованій бойовиками.

Про це йдеться в оприлюдненій у неділю заяві речника Ради національної безпеки США Бернадетта Міхана, передає Укрінформ.

"Ми дуже стурбовані активізацією бойових дій у Східній Україні, а також численними повідомленнями, в тому числі, від Спеціальної спостережної місії ОБСЄ, що сепаратисти, яких підтримує та забезпечує Росія, пересувають великі колони важкого озброєння й танків на передній край конфлікту", — зазначається в документі.

При цьому, йдеться далі, Сполучені Штати продовжують закликати всі сторони суворо дотримуватися угоди про припинення вогню. "Будь-яка спроба сепаратистів захопити додаткову територію в східній Україні буде кричущим порушенням Мінських домовленостей", — наголосили в Вашингтоні.

"Ми повторюємо наш заклик до Російської Федерації поважати всі домовленості, досягнуті в Мінську, в тому числі щодо припинення військової підтримки сепаратистів та виведення всіх своїх військ і озброєнь з України", — заявив речник Ради нацбезпеки США.

Крім того, підкреслив він, Росія повинна забезпечити можливість відновлення суверенітету України, встановлення контролю на російсько-українському кордоні з боку ОБСЄ, а також звільнення всіх заручників.

"Ми продовжуємо наголошувати, що дотримання рамок Мінської угоди є кращим шансом досягти мирного врегулювання конфлікту в східній Україні", — наголосив представник Ради нацбезпеки Сполучених Штатів.

Схожі новини