Передплата 2024 «Добра кухня»

Баррозу: "Росія не заперечувала проти вступу України в ЄС"

  • 13.09.2014, 13:24
  • 1 008

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, який йде з посади, заявив, що Росія була в курсі процесу підписання Україною асоціації з ЄС

Про це він заявив на 11-й Щорічній Зустрічі "Ялтинської Європейської Стратегії" (YES) у п'ятницю ввечері в Києві, передає Еспресо.TV з посиланням на "Дело".

"Президент Росії висловлював певні сумніви і заперечення з приводу наших домовленостей з Україною. І це неправда, що Росію не інформували про наші переговори з Україною. Це брехня!" — запевнив Баррозу.

"Я публічно кажу, що це неправда, що вони (Росія) не отримували інформацію". За словами президента Єврокомісії, Росія знала про події і ЄС надавав їй різного рівня інформацію. "Тому що, я повинен вам сказати дуже щиро, нашою метою ніколи не було створення проблем з такою країною, як Росія, — пояснив Баррозу. — У нас не було в цьому ніякого інтересу, і ми не думаємо, що це (конфронтація в питанні створення ЗВТ — Ред.) корисно для України".

При цьому голова Єврокомісії зазначив, що за останні 10 років контактів на вищому рівні найбільше мав з Росією — мінімум 25 зустрічей з Володимиром Путіним. За словами Баррозу, Росія з самого початку не мала заперечень проти того, що Україна підпише асоціацію з ЄС.

"Реальність така, що Росія спочатку сказала, що не має жодних заперечень проти підписання Україною асоціацію з ЄС. Росія навіть сказала, що не має заперечень проти того, щоб Україна стала членом Євросоюзу. Водночас вони виступали проти вступу України в НАТО, це була постійна позиція Росії", — повідомив глава Єврокомісії. Така поведінка РФ

Баррозу пояснює зміною позиції Кремля з метою створення Євразійського союзу.

Схожі новини