Передплата 2024 ВЗ

Керрі вимагає від Лаврова припинити обстріл України

  • 28.07.2014, 14:06
  • 1 098

США оприлюднили в неділю, 27 липня, зроблені з супутників фотографії, які, згідно із заявою адміністрації, свідчать про обстріли України з боку Росії

Російські сили вели вогонь через кордон по українських збройних силах, ідеться в заяві Держдепу у зв'язку з публікацією фотографій. Держсекретар США Джон Керрі обговорив цю тему в ніч проти понеділка під час телефонної розмови з головою МЗС Сергієм Лавровим.

"Держсекретар Керрі зажадав від міністра Лаврова припинити постачання важкого озброєння (діючим на сході України терористам, — ред.), а також артилерійський і ракетний обстріл України з Росії", — йдеться в заяві Держдепу щодо телефонної бесіди голів зовнішньополітичних відомств двох країн.

Керрі "не прийняв заперечення міністром Лавровим того, що важкі озброєння Росії залучені в конфлікт". Як повідомив Держдеп, держсекретар наголосив, що Вашингтон "підтримує взаємне припинення вогню (в Україні, — ред.) під контролем ОБСЄ та підтвердив рішучу підтримку міжнародного розслідування фактів аварії рейса МН17".

Водночас у поширеному МЗС РФ повідомленні про бесіду наголошено, що Лавров і держсекретар США Керрі висловилися за негайне припинення вогню на Донбасі та початок переговорів між протиборчими силами. Лавров також нагадав, що Росія запросила спостерігачів ОБСЄ на свої пункти пропуску "Гуково" і "Донецьк" на кордоні з Україною і чекає на їхнє прибуття на місце без затримок. Російський міністр попросив Керрі "дати своїм підлеглим вказівку перестати створювати перешкоди відповідній роботі ОБСЄ".

Джерело: ТВі

Схожі новини