Передплата 2024 ВЗ

Держдеп: "Кремль шле зенітки і танки на Донбас"

  • 24.06.2014, 15:01
  • 1 270

Про це Харф сказала на брифінгу, передає РБК Україна.

"Ми бачили докази триваючої російської військової підтримки сепаратистів і нового постійного нарощування кількості російських військ на кордоні", — заявила Харф.

За її інформацією, минулого тижня, 13 червня, Росія направила танки з місця розгортання на південному заході Росії до східної України.

«У нас є інформація, що для перекидання з тієї самої ділянки були готові додаткові танки. 20 червня ОБСЄ передала свідчення очевидців, які бачили, як військовий конвой без розпізнавальних знаків рухався Луганськом. У цій колоні були танки і бронетранспортери», — зазначила представник Держдепу.

Харф додала, що у «нас також є наземні фотографії знищених реактивних систем залпового вогню БМ-21 в Луганську, які спочатку належали російській мотострілковій бригаді».

Таким чином, підкреслює Харф, «є багато інформації про те, що танки, ракетні установки з Росії перетинають кордон України».

Вона також заявила, що російські дані про величезну кількість біженців із України є невірними. "Так. Вони неправильні", — сказала представник Держдепу, відповідаючи на запитання журналіста.

Схожі новини