Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США та ЄС мають план на випадок, якщо Росія зірве вибори в Україні

  • 15.05.2014, 14:41
  • 877

Про це на прес-конференції в рамках Форуму глобальної безпеки в Братиславі заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд, — повідомляє "Радіо Свобода".

Нуланд зазначила, що ЄС і США успішно узгоджують свої дії щодо введення санкцій проти Росії.

"Кожен раз, коли США приймають рішення про санкції, ЄС приймає аналогічне рішення. Наші списки санкцій тісно узгоджені між собою. Ми також обговорюємо, що ми повинні робити, якби вибори в Україні були зірвані", — повідомила помічник державного секретаря.

Вікторія Нуланд також додала, що у позиції США та країн ЄС існують деякі відмінності, обумовлені історією, географією і колишніми відносинами з Росією, але це тільки вказує на важливість досягнення спільної позиції між США та ЄС.

"З іншого боку, ми залишаємо двері відкритими для деескалації, для дипломатії та діалогу. ЄС, США, Україна і Росія зустрічалися в Женеві. Нам шкода, що досягнуті домовленості не були виконані. Зараз ми знову намагаємося вести діалог, включаючи той, який сьогодні проходить під егідою ОБСЄ", — впевнена Нуланд.

Помічник держсекретаря також зазначила, що США вітають ініціативу з проведення загальнонаціонального круглого столу в Україні під егідою ОБСЄ, на якому обговорюватиметься питання децентралізації влади та реформ в Україні.

"Але ще більш актуальним зараз є питання виборів 25 травня", — повідомила вона.

Нанадаємо, Росія призначила масштабні військові навчання біля україно-російського кордону саме на той день, коли в Україні мають відбутись позачергові президентські вибори.

Схожі новини