Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єврокомісія вже наступного тижня запропонує Україні 1 млрд. євро

  • 12.03.2014, 11:16
  • 1 092

За словами президента Єврокомісії, надання 1 млрд. євро макрофінансової допомоги передбачено пакетом фінансової підтримки України

Європейська комісія наступного тижня запропонує проект рішення ЄС про надання макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1 млрд. євро. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Страсбурзі Президент Єврокомісії Жозе Мануэль Баррозу.

"Ми зробимо пропозицію на наступному тижні, що стосується пакету макрофінансової допомоги. Робота триває спільно з комісаром Оллі Реном і його службами", — сказав президент Єврокомісії.

Він нагадав, що надання 1 млрд. євро макрофінансової допомоги передбачено пакетом фінансової підтримки України, схваленому Єврокомісією 5 березня цього року. Цей пакет передбачає надання Україні допомоги на загальну суму в 11 млрд. євро.

Сьогодні Єврокомісія також схвалила проект пропозиції про скасування в односторонньому порядку імпортних мит на українські товари відповідно до положень, передбачених угодою про асоціацію.

Нагадаємо, сьогодні, виступаючи з парламентської трибуни, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд звернувся до європейських партнерів прискорити ухвалення рішення про надання 2 млрд. євро із загального пакету допомоги у зв'язку з вкрай складною економічною ситуацією в Україні.

Джерело: ЄС-плюс

Схожі новини