Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кімів буде більше

  • 23.12.2012, 23:27
  • 1 743

Дружина північнокорейського диктатора показала свій круглий живіт

Дружина лідера Північної Кореї Кім Чен Уна, Лі Соль Чжу (на фото), чекає дитину. У пари вже начебто є одне маля, яке народилося у 2010-му чи 2011-му. Плітки про вагітність першої леді КНДР з’явилися кілька місяців тому, коли після тривалої перерви екс-співачка Соль Чжу з’явилася на публіці з опухлим обличчям і у вільному одязі. Ці підозри підтвердилися, коли жінка з’явилася на недавній жалобній церемонії до річниці смерті Кім Чен Іра у традиційній корейській сукні, яка дозволяла побачити круглий живіт.

Лі СОЛЬ ЧЖУ — близько 27 років (точно ніхто не знає, їй може бути і 24). У минулому вона була співачкою, виступала в державному оркестрі «Унхасу». Навіть відвідувала Південну Корею у 2005-му у складі групи підтримки делегації КНДР під час чемпіонату Азії з легкої атлетики в Інчхоні. Подейкують, що, крім підтримки, виконувала розвідувальну функцію. Аби Соль Чжу стала гідною свого становища, її два роки спеціально готували в університеті Кім Ір Сена. За даними південнокорейської розвідки, лідер КНДР узаконив стосунки з Соль Чжу ще 2009-го, але відомо про це стало лише цього літа.

У Північній Кореї не прийнято говорити чи писати про особисте життя чинного лідера. Однак з приходом Кіма-молодшого повія-ло змінами. Вождь комуністичної Кореї не раз з’являється на публіці з дружиною. Його батько і дід ніколи не виходили у світ разом з “половинками”. Соль Чжу любила показуватися у сукнях, пошитих на західний манір, і не чіпляла обов’язкового значка на сукню чи жакет. Зате любила дорогі брошки. Потім Соль Чжу таємничо зник-ла майже на два місяці. Казали, її поставили на місце і покарали за таку поведінку... Але, найімовірніше, причиною зникнення була вагітність Соль Чжу. Тепер «великий ГУЛАГ на 25 млн. осіб» із нетерпінням чекає появи хлопчика, який стане Кімом IV, тобто правнуком заснов-ника КНДР Кім Ір Сена.

Коли Кім-молодший прийшов до влади рік тому, багато хто вважав, що в КНДР почнуться реформи, а деякі західні ЗМІ навіть поспішили порівняти його з Михайлом Горбачовим. Але нічого такого не сталося. Закінчився рік його правління успішним запуском ракети із супутником. У світі запуск викликав занепокоєння. «Корейці показують свої технологічні можливості. Вони зможуть запустити ядерну міжконтинентальну балістичну ракету, яка загрожує західному узбережжю США», — заявив консультант каналу ABC Стів Ганьярд.

«Супутник перекидається у космосі, літаючи по орбіті, і не виконує жодних функцій. Астрономи з Гарварда кажуть, що він відключився і перетворився на космічне сміття. Його запуск відбувся у річницю смерті Кім Чен Іра. Це відзначали у Пхеньяні з особливою помпою. Супутник «Яскрава зірка-3» став некерованим космічним апаратом розміром із пральну машину. На його борту встановлено цифрову камеру, яка мала передавати знімки з космосу. Через втрату стабільності камера не може працювати», — пише американська The New York Times. На запуск апарата витратили 1,3 млрд. дол. Це у країні, яка періодично потерпає від голоду...

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень