Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Нема таких слів, щоб описати, як боляче нашій сім‘ї»

Відійшов у засвіти рідний брат співачки Марії Бурмаки Святослав, який з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну боронив країну

Фото: Марія Бурмака/Facebook
Фото: Марія Бурмака/Facebook

У родині відомої української співачки Марії Бурмаки трапилося страшне горе. Відійшов у засвіти рідний брат артистки Святослав Бурмака, який добровольцем пішов захищати Україну від рашистської наволочі.

Святослав Бурмака помер від серцевого нападу. Він служив у 43-й Окремій Артилерійській бригаді імені гетьмана Тараса Трясила.

«Був поранений і контужений, лікувався в військовому госпіталі. У квітні був комісований за станом здоров‘я. Не витримувала його психіка. Не витримало врешті й серце. Йому було 43. Нема таких слів, щоб описати, як боляче нашій сім‘ї. Я завжди тебе буду дуже любити, Слава», — написала Марія Бурмака на своїй сторінці у ФБ.

— Святослав з першого дня повномасштабної війни пішов у військкомат, — розповіла Марія Бурмака журналістці «ВЗ». — Хотів спочатку записатися у ТРО. Славу призвали 15 березня. А 6 квітня у нього народилася донечка. Назвали її Ксеня. Святослав служив у 43-й Окремій Артилерійській бригаді імені гетьмана Тараса Трясила. Брат брав участь в обороні Києва.

Святослав Бурмака (справа) рідним і друзям казав, що у нього все ок!
Святослав Бурмака (справа) рідним і друзям казав, що у нього все ок!

Марія на секунду замовкає. Важко розповідати про рідну людину, з якою були у гарних стосунках.

— Знаєте, якщо кажуть, що хтось не створений для війни, то саме таким був мій брат, — зітхає співачка. — Так, він був спортивним, працював аналітиком на багатьох телеканалах, був помічником депутатки Марії Іонової. Брат небагато розповідав про війну — не хотів. У жовтні 2022-го потрапив у військовий госпіталь. Підлікували, через три тижні виписали. А він знову пішов у частину проситися на фронт. Після контузії наприкінці січня 2023 року потрапив у госпіталь. Брата комісували у квітні за станом здоров’я. Він дуже тяжко переживав за все — за родину, за долю країни, у нього була якась така агресія іноді, казав, що його не розуміють. Життя поза фронтом тяжко переносив. Сердечко не витримало…

За словами Марії, про Святослава багато людей будуть згадувати теплими і добрими словами. «Бо він був дуже делікатною, вихованою людиною».

«Славочка… так він у мене вже 20 років записаний у телефоні, — каже народний депутат України Марія Іонова. — Тепер зателефонувати не буде кому. Ніхто не відповість… Досі не можу прийти до тями. Не віриться, не вкладається в голові. Ми були поряд на двох Майданах.. До 2019-го Слава був моїм помічником у ВР. Ніколи не спілкувались як підлеглий і керівник. Довіряла як другові, радилася, спільно сумнівалися, раділи, сумували… Слава був (як важко дається цей минулий час) надзвичайно скромною Людиною. Я йому казала, що його треба занести до Червоної Книги, як безмежно порядного, розумного, вихованого чоловіка. Він був закоханим в Україну, в її мову, традиції, з особливою любов’ю розказував про рідний Харків.

Вибач, Славо! Ми так і не побачилися з початку війни, хоча збиралися не один раз. Дзвінки, короткі СМС. Ти писав: усе ок! Не ок!

Коли втрачаєш близьку людину, починаєш по-справжньому розуміти, ким вона для тебе була. Втратила друга…".

А тим часом…

Поховають Святослава Бурмаку 6 січня у Бортничах (Київ).

Схожі новини