Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лазню «Бадьорість» «підбадьорять» реконструкцією

Функції комунальної парної збережуть. А також додадуть послуги фізичної реабілітації, водотерапію і паротерапію

Ця лазня — найбільш популярна у місті, сюди ходять роками і поколіннями. Фото зі сайту “Твоє місто”
Ця лазня — найбільш популярна у місті, сюди ходять роками і поколіннями. Фото зі сайту “Твоє місто”

Одну з найстаріших і найпопулярніших лазень Львова реконструюють. Ідеться про лазню «Бадьорість», що на вул. Героїв УПА, 35. Відповідне рішення «Про надання КНП „Львівське ТМО 2“ земельної ділянки у постійне користування на вул. Героїв УПА, 35» було прийняте на крайньому засіданні сесії Львівської міської ради.

«Другому ТМО передали лазню на вул. Героїв УПА, 35, зараз там центр здоров’я «Бадьорість», — розповів «ВЗ» генеральний директор Другого територіального медичного об'єднання міста Львова Андрій Миськів. — Та лазня вже 50 років не мала ремонтів і потребує їх. Наразі проводимо обстеження цієї будівлі. Частково робимо певні поточні ремонти. Далі буде проєкт, і якнайшвидше хочеться почати реконструкцію. З огляду на те, що в державі йде війна, це великі видатки. Але, оскільки там 50 років не проводилися ремонти, реконструкцію робити будемо — частинами. Початок робіт має бути десь під кінець року. А далі будемо дивитися за наявністю коштів. Будемо залучати і спонсорські кошти, і благодійні.

Є запит людей, які роками ходять в цю лазню, зберегти те, що там є. Тому в першу чергу збережемо лазню, а також хочемо розвинути послуги реабілітації для пацієнтів. Це будуть послуги фізичної реабілітації. Окрім звичайної реабілітації, яка є і в поліклініках, там буде водотерапія, паротерапія, масажні ванни, душ Шарко, масажна терапія, лікувальна фізкультура. Наше основне завдання — профілактика здоров’я наших мешканців, а також лікування хронічних захворювань. Розуміємо, що це є соціальний об'єкт, тому там будуть максимально доступні ціни для людей, які проходитимуть там лікування чи профілактику".

«Власне, саме для того, щоб ніхто не думав, що це приміщення „комусь продадуть“ чи там будуть „захмарні ціни“, ми й передали його у підпорядкування Другого територіального медичного об'єднання Львова, — розповів „ВЗ“ голова комісії охорони здоров’я та соціального захисту ЛМР Валерій Веремчук. — Тобто там, як і раніше, буде комунальна лазня. Плюс після реконструкції облаштують реабілітаційний центр».

Схожі новини