Передплата 2024 «Добрий господар»

До України повертаються пасажирські літаки?

Авіакомпанія Ryanair розглядає можливість відновлення польотів зі Львова та Києва до кінця 2023 року

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Ірландський лоукостер Ryanair розглядає можливість відновлення авіарейсів в Україні до кінця цього року, якщо на міжнародному рівні будуть досягнуті домовленості про часткове відкриття повітряного простору.

Перші рейси планують запустити зі Львова та Києва.

Плани амбітні - між Львовом та столицею курсуватимуть три щоденні рейси.

Про це повідомив виконавчий директор Ryanair Майкл О’Лірі під час свого візиту в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Нагадаємо, небо України закрите для польотів цивільних літаків із першого дня повномасштабної військової агресії рф, 24 лютого 2022 року.

«Компанія має два плани, — каже він. — Перший — почекати до закінчення війни і відкриття повітряного простору за один чи два дні. Другий — авіакомпанія може запланувати невелику кількість рейсів уже наприкінці цього року. Другий варіант найбільш вірогідний. Цей план залежить від того, чи вдасться переконати європейські органи безпеки та українську владу, що польоти будуть безпечними: чи зможуть захистити літак від безпілотників, ракет і тому подібного, як це відбувається в Ізраїлі. Українська влада працює з потрібними людьми, щоб спробувати знову відкрити повітряний простір. Ми нічого не можемо вдіяти, якщо вони не переконають Європейське агентство з безпеки та страхові компанії, що виконувати обмежену кількість рейсів до Києва і Львова — безпечно».

Майкл О’Лірі навів приклад Ізраїлю, де часом тривають обстріли, однак літаки щодня приземляются в Тель-Авіві. Генеральна директорка міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська, яка була присутня на зустрічі з представниками ірландської авіакомпанії в Борисполі, розповіла, що плани авіакомпанії щодо відновлення роботи в Україні доволі серйозні: 25 напрямків з Києва, Львова та Одеси, 600 рейсів на тиждень, три щоденні рейси між Львовом та Києвом.

«Це стане можливим після визнання Європейським агентством авіаційної безпеки (EASA) безпечності польотів в Україні, — наголосила Тетяна Романовська. — Не знаємо коли можуть відновитися авіарейси, тому мусимо набиратися терпіння».

Схожі новини