Передплата 2024 ВЗ

Чорний кіт Черчиль був під завалами 11 діб… І вижив!

Тваринку знайшли комунальники, що розбирали руїни будинку, в який влучила російська ракета

Врятованого Черчиля обстежують у ветклініці. Фото з відкритих джерел
Врятованого Черчиля обстежують у ветклініці. Фото з відкритих джерел

На одинадцятий день після влучання російської ракети у будинок на вул. Стрийській у Львові комунальники витягли з-під завалів живого кота! Увесь цей час тваринка лежала затиснута між цеглинами, не маючи можливості рухатися… Про це розповіла зоозахисниця, керівниця громадської організації «Світова асоціація з питань тварин України» (UPAW) Оксана Кошак. До речі, пані Оксана також мешканка цього нещасливого будинку.

Оксана Кошак розповіла, що вря­тованого котика звати Черчиль, йому 11 років, він домашній улю­бленець пані Олі та друг раніше врято­ваної собачки Альфи. Оксана розповіла історію цієї родини.

У ту страшну ніч обстрілу, з 5 на 6 липня, у квартирі на четвертому по­версі були пані Ольга, її мама, собака Альфа і два коти. Після страшного ра­кетного удару усіх завалило… Рятуваль­ники витягли з-під завалів пані Ольгу та її маму, на жаль, уже неживу. Цього ж дня рятувальники дістали й собаку Альфу.

Пізніше пані Ольга почала розшукува­ти котів. Одного знайшла у дворі, він досі такий наляканий, що нікому не дається в руки. Люди його підгодовують. А чорний Черчиль зник. Пані Ольга замешкала у модульному містечку у Стрийському парку, оскільки її квартира була повніс­тю зруйнована.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня ворог атакував Україну ракетами «Калібр» з Чорного моря, до Львова долетіли три. Унаслідок влучання у багатоквартирний будинок на вулиці Стрийській, 66, заги­нули десятеро осіб, поранено 45, серед них троє дітей.

17 липня пані Ольга прийшла до зруйнованого будинку шукати свої речі. На той день рятувальна операція вже закінчилася, а кому­нальники просто розбирали на­сипану цеглу і вичищали будинок. І тут під цеглою знайшли котика! Комунальник виніс його на руках і почав запитувати, чия ця тварин­ка. Пані Ольга одразу його впізна­ла, взяла на руки, котик притулив­ся до неї, обімлів і заснув на руках від знесилення.

Оксана Кошак допомогла пані Олі відвезти кота у клініку. У ве­теринарній клініці «Доктор Вет» Черчиля оперативно обстежили, зробили аналізи, УЗД, подарува­ли мисочки і корм. Виявилося, ко­тик був у досить непоганому стані, усі внутрішні органи працювали. Був лише зневоднений і стресо­ваний. Після того, як трохи поїв, перистальтика запрацювала. «Кіт був добряче вгодований, тому зміг протриматися так довго. І, можливо, дощова вода якось про­сочувалася до нього, і він її злизу­вав», — розповідає Оксана Кошак. Зараз врятовані кіт Черчиль і ві­вчарка Альфа живуть разом із пані Ольгою у модульному містечку.

«На момент ракетного удару мене вдома не було, — веде далі Оксана Кошак. — Але були дві со­баки, моя і подруги, які страшенно перелякалися. Вони досі залякані, під час грози впали у паніку, треба було їх заспокоювати. У нашому дворі сусіди дуже люблять тва­рин. Ми порахували, що на комп­лекс із 17 будинків люди загалом тримали 300 тварин. Внаслідок російської ракетної атаки сильно постраждали два будинки з усьо­го комплексу, там вдалося вряту­вати п’ятьох тварин. А коли люди втікали з будинку в ту страшну ніч, то навіть папужок виносили…»

Схожі новини