Передплата 2024 «Добра кухня»

Що буде на місці ринку «Добробут»?

Тут знесли верхні торгові павільйони, в яких продавали одяг. Готують місце для чергового житлового комплексу?

Що буде на місці популярного ринку “Добробут”? Таке питання виникло, коли десь з пів року тому тут почали зносити верхній ярус, де містилися ятки із одягом та промтоварами. Невже і тут постане чергова висотка – попри побажання мешканців, які хочуть влаштувати громадський простір? Але почалася війна, і на “Добробут” вже ніхто не зважав...

Утім, процес знесення яток тривав і далі. І нині за­мість верхнього ярусу ма­ємо повністю порожнє місце, яке прикриває хіба вивіска. Про територію ринку “Добробут” (розташований у центрі міста, позаду драмтеатру ім. М. Зань­ковецької) у Львові говорять уже років з тридцять. Колись, у 90-х роках, тут хотіли будувати го­тель, але натомість звели ринок. Але 2020 року виникла ідея об­лаштувати тут рекреаційну зону і громадський простір. Мовляв, це найстаріша історична ділянка Львова, і це добре було б вико­ристати для популяризації міста.

Але ринок – у приватній влас­ності. Попри совдепівський ди­зайн, тут доволі добрий базар – продукти якісні, ціни на них не “зашкалюють”. Є тут і свої “ро­дзинки” – “харчевня”, де про­дають живих раків , і чебуречна з літніми столиками. А на трам­вайній зупинці “функціонує” квартирна біржа: якщо хочете орендувати помешкання чи кім­нату – вам сюди. Звичайно, усе це – на дуже специфічного, не­вибагливого споживача...

“Я тривалий час жив поблизу “Добробуту” і добре знайомий з проблемами цих територій, – розповів “ВЗ” блогер, голова ГО “Зручне місто” Юрій Тер-Арутюнян. – Цей “шанхай” зо­всім не пасує європейському місту. Верхня частина ринку, де були торгові павільйони, сто­їть пусткою, бо вмерла сама со­бою. Її ще “добив” карантин”.

То що ж нині планують на міс­ці “Добробуту” і для чого зне­сли торгові павільйони? Дирек­тор ринку “Добробут” Олексій Винник розповів “ВЗ”: “Зараз відновлювати базар нагорі не бу­демо, а будемо робити ремонт даху. Бо там стеля протікає на нижній поверх. Думаю, ремонт стелі – план на найближчі 3-5 ро­ків. Бо зараз війна і ситуація важ­ка... Але в майбутньому нічого, крім базару, ми тут не плануємо”.

Схожі новини