Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Понеділкові" ракетні удари по Львову забрали життя 7 людей

11 людей з різними травмами перебувають у лікарні, кількість жертв може бути не остаточною

Вранці понеділка, 18 квітня, рашисти завдали чергового ракетного удару по Львову - випущено 4 ракети. Постраждала станція техобслуговування автомобілів та об'єкти військової інфраструктури (склади, які не використовувалися). Внаслідок влучання ракет 11 людей травмовано та 7 загинули. Серед травмованих одна дитина, у неї незначні ушкодження. 3 постраждалих у важкому стані.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За попередньою інформацією, ракети випущено з літаків з Каспійського напрямку. Друга сирена, яка звучала орієнтовно за годину після першого прильоту ракет, сигналізувала про запуск ракет зі сторони Чорного моря, але вони до Львова не долетіли.

“Чи була львівська станція техобслуговування метою ракет — не хочеться вірити. Кінцевою метою міг бути головний залізничний вокзал. Внаслідок влучань ракет сталися пожежі, на обидвох об‘єктах їх уже повністю загасили, - сказав Максим Козицький. - Підрозділи ДСНС розбирають завали. Обидва об‘єкти зруйновані повністю. Можливо, кількість загиблих не остаточна... По станції техобслуговування — це варварський удар. Це цивільний об'єкт. Вранці люди прийшли на роботу на станцію. На жаль, трапилася трагедія».

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий додав: “Говорив з керівником станції техобслуговування. В нього сльози не за майно, а за працівників. Там знищено сорок машин”.

За його словами, внаслідок ракетних обстрілів від ударної хвилі пошкоджено інші цивільні об’єкти.

Фото Суспільне
Фото Суспільне

“Сьогодні в Україні немає безпечних і небезпечних місць, - наголосив Андрій Садовий. - Усі в рівних умовах. Велике прохання до мешканців, коли чуєте сирену, йдіть в укриття, це врятує життя. Так виглядає, що ворог починає звіріти і удари по цивільних об’єктах будуть в більшій кількості. Ми це бачимо по різних містах України”.

Читайте також: Львів: ситуація на вокзалі контрольована

Схожі новини