Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«В Україні має бути три державні мови, одна з яких російська»

Українська співачка Наталя Могилевська зробила скандальну заяву. Так до неї нічого і не дійшло...

росія на державному сайті безсоромно декларує необхідність знищення українців, їхньої мови та культури. Загарбники вже і не приховують, що мають план повного винищення України як незалежної держави, а українців – як окремого народу.

До держдуми росії було внесено за­конопроєкт про визнання «співвітчизни­ками» всіх, хто розмовляє російською. Тобто російська влада може «узаконити» свої злочини, мотивовані «захистом ро­сійськомовних» у будь-якій точці світу.

Українці, які народилися у східних об­ластях України і з народження розмов­ляли російською, тепер починають розу­міти, що російська мова – мова вбивць і ґвалтівників, а за російською мовою нео­дмінно сунуть танки і летять смертоносні ракети. Тому більшість російськомовних українців з початком війни почала пере­ходити на українську. А хто зовсім не знав мови, починає її потрохи вчити. Бо, як ві­домо, нема мови – нема держави.

Натомість є популярні українські зір­ки, які досі пропагують “русскій язик”. До таких належить Наталя Могилевська. На запитання журналіста в одному інтерв’ю, що вона думає про визнання “співвітчиз­никами” всіх, хто розмовляє російською, співачка відповіла, що в Україні має бути три державні мови, і одна з них – росій­ська. “Буду першою, хто після війни ви­магатиме, проситиме, говоритиме, що Україна повинна мати три мови держав­ні. Зрозуміло, світ нікуди не може по­дітися без англійської мови, і наші діти всі її знають – для них це друга рідна мова. І половина України розмовляє ро­сійською, половина України розмовляє українською...

У соцмережах негайно відреагували на скандальну “заяву” Могилевської, і багато хто послав співачку вслід за росій­ським кораблем. Могилевській нагадали, що в Україні йде кровопролитна війна і безліч українців відмовляються від мови окупанта. «Чомусь Леся Українка не ви­магала десять державних мов, хоч знала мов багатенько», «Кузьма, напевно, в гро­бу перевертається», – додають інші.

Відомий український актор Костянтин Лінартович (головна роль у фільмі “Геть­ман”. – Г. Я.) також обурюється: “Люди! Невже вам мало горя принесли москови­ти? Чого ж ви ще спілкуєтесь їхнім «язи­ком»? Це вже просто якась тупість! Про­бачте за емоцію”.

Тим часом українська акторка Натал­ка Денисенко агітує всіх переходити на українську мову. Вона каже, що раніше теж спілкувалася російською, але зараз, каже, навіть язик не повертається го­ворити мовою окупанта. «Я запустила в Instagram безкоштовні уроки, як почати спілкуватися українською у побуті, – по­ділилась акторка. – Все, що можу робити проти російської агресії, буду робити».

Читайте також: «Люди з російською щелепою українських звуків не вимовляють»

Схожі новини