Передплата 2024 «Добра кухня»

Палили траву – підпалили себе…

Лише за один день на Львівщині затримано і оштрафовано 27 паліїв

Скільки вже сказано про небезпеку спалювання сухої трави – а до деяких наших співвітчизників ці застереження ніяк не доходять. Як наслідок, палії самі часто стають жертвами вогню. В останні два дні на Львівщині через власноруч влаштовані пожежі тяжкі опіки отримали двоє громадян.

Через нехтування екологічного закону у львівській лікарні з опіками ІІ ступеня опинився 67-річний житель села Глинця на Яворівщині. Чоловік постраждав від спалювання сухостою на площі 20 квадратних метрів. Пожежу ледве вдалося загасити. А якби вогонь, не дай Боже, перекинувся на інші обійстя – могла би бути ще більша біда. У Глинці є старовинна дерев’яна церква, достатньо іскри із підпаленого поля чи городу – і святиня опинилася би під загрозою…

На самого себе повинен нарікати і 57-річний житель села Бишкова на Жовківщині. Чоловіка, який палив траву на площі 300 кв м, вогонь заблокував з усіх боків. Як наслідок – обпалено тулуб, руки, ноги, голову. Медики констатували 80% опіків тіла.

У ці дні трагедія, пов’язана зі спалюванням трави, сталася і на сусідній Івано-Франківщині. 79-річна ґаздиня у місті Долині з допомогою сірника «прибирала» своє подвір’я. Вогонь вийшов з-під її контролю. Жінка задихнулася у диму. Пожежники, які прибули на місце пригоди, знайшли на згарищі її мертвою.

Три тижні тому схожа трагедія сталася у Червонограді.

Щоб вгамувати паліїв, повсюдно виходять на чергування патрулі територіальної оборони. Але і це не спиняє безвідповідальних осіб. Тому лихо повторюється. За минулу добу вогнеборці Львівщини 74 рази виїжджали на гасіння підпаленого сухостою. Затримано і оштрафовано 27 паліїв.

Читайте також: Ще одні вороги України – палії!

Схожі новини