Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів вперше зазнав ракетних ударів: постраждав авіаремонтний завод

Загиблих немає, одна людина поранена - травми середньої важкості. Ракети запускали з акваторії Чорного моря

Вранці п'ятниці, 18 березня, російські окупанти вперше з початку війни вдарили ракетами по Львову. З акваторії Чорного моря випущено шість крилатих ракет. Чотири влучили в районі Скнилова, де розташований Львівський державний авіаційно-ремонтний завод. Решту дві ракети не долетіли, їх вдалося збити.

Зараз пожежники гасять палаючий завод, загиблих немає. Внаслідок авіаудару постраждала одна людина - травми середньої важкості.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Це удар по Львову, по гуманітарному хабу»

«Сьогодні був удар по Львову, - каже він. - Протиповітряна система спрацювала. Частково ракети, випущені з акваторії Чорного моря, були збиті. Частина влучила в авіаремонтний завод. Це удар по місту Львову, по гуманітарному хабу, у якому, як мінімум, зараз знаходиться 200 тисяч переселенців. Удар ворога по Львову ще раз підтверджує, що вони не воюють з армією, а з населенням, дітьми, жінками, переселенцями... У них немає нічого святого».

За його словами, минулої доби Львівщина відправила в інші регіони 1300 тонн гуманітарних вантажів. Допомогу отримали Миколаїв, Херсон, Чернігів, Харків, Київ.

Про заборону поширювати фото та відео ракетних обстрілів

«Коментують усі, кому не лінь, - нарікає Максим Козицький. - Давайте відповідально ставиться до інформації в час війни. Бо кожна інформація, яка виходить до офіційних повідомлень - джерело для ворога. Звертаюся до усіх з просьбою і з наказом - не розповсюджуйте жодної інформації: фото, відео, коментарів... Інформаційний фронт працює часом не на нас».

Заклик платити комунальні послуги

Максим Козицький закликав львів‘ян та мешканців області справно платити комунальні послуги, аби забезпечити роботу критичної інфраструктури, особливо у воєнний час.

«Доволі тяжко забезпечити роботу водоканалів, газопроводів, ліній електропередач, - каже він - Розумію, у час війни не кожен з нас має можливість це зробити. У Львівській області зарплати і пенсії платяться вчасно».

Читайте також: «Щоб перемогти, потрібно показники втрат ворога довести до 100 тисяч убитих, полонених і поранених»

Схожі новини