Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Ми – артерія між заходом і сходом…"

Волонтери везуть допомогу у гарячі точки

У цього благодійного фонду оптимістична, знакова назва - «Там, де живе надія». Коли під ударами російських ракет здригаються українські міста і села, львівські волонтери разом з іншими побратимами простягають руку постраждалим, знедоленим. Тим, які, добами перебуваючи у підвалах без їжі, води, тепла, можливо, цю надію втратили. Фактично рятують їхнє життя.

До лютневого вторгнення ворога члени фонду (голова – Сергій Канюка) опікувалися переважно малозабезпеченими, безхатченками. Скажімо, у Сихівському мікрорайоні Львова щоп’ятниці годували дві сотні таких людей. А також забезпечували харчами інтернати, дітей-сиріт, надавали адресну допомогу сім’ям зі скромними статками, ремонтували незаможним їхні помешкання…

З початком гарячої фази війни коло обов’язків активістів (а їх у фонді шістдесят осіб) значно розширилося. Вони допомагають Збройним силам, учасникам територіальної оборони, скеровують свої посилки у школи і студентські гуртожитки, на вокзали, де перебувають переселенці. Образно кажучи, працюють на всіх фронтах.

У понеділок відправили три буси у Київ, а перед тим послали туди шість вщерть заповнених машин. Транспорт з вкрай важливими речами дійшов до Білої Церкви, Чернігова, Миколаєва.

Допомога волонтерів – це продукти харчування, військова амуніція, спальні мішки, термобілизна, медикаменти, павербанки.

Волонтери транспортували у потрібні місця навіть металеві їжаки - для того, щоб зупинити ворожу бронетехніку…

Ентузіасти із БФ «Там, де живе надія» тісно співпрацюють із фондом відомого громадського діяча, шоумена Сергія Притули – перевозять з Польщі у столицю квадрокоптери, бронежилети, каски.

- Ми знаходимо людей, які хочуть допомогти захисту України, збираємо їхні пожертви і доставляємо за призначенням. Ця допомога вимірюється багатьма мільйонами, - розповідає волонтер-координатор Юрій Бек. – Як не було би тяжко добиратися у гарячі точки, наші посилки туди доходять. Їх приймає місцева тероборона і розподіляє за потребою. Люди дякують. Ми для них своєрідна артерія між сходом і заходом країни, через нас тече до них підмога…

Читайте також: «Для поранених потрібні спортивні костюми та вода у 1,5 літрових пляшках»

Схожі новини