Передплата 2024 «Добра кухня»

Аліну Паш дискваліфікують?

Фінал Національного відбору на «Євробачення-2022» був сповнений скандалів та інтриг

12 лютого у фіналі національного відбору на «Євробачення-2022» перемогла співачка Аліна Паш. Під час оголошення результатів голосування виникли проблеми і на екран на фініші концерту не вдалося вивести таблицю з балами. Член журі нацвідбору, член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Ярослав Лодигін рахував бали вручну, які оголошував ведучий Тимур Мірошниченко. Ведучий кілька разів «перепрошував» глядачів і фіналістів, бо ніяк не міг скласти докупи бали. Через непорозуміння у деяких фіналістів та глядачів виникла підозра на те, що результати вокального конкурсу сфальсифіковані.

Ведучий Нацвідбору Тимур Мірошниченко на своїй сторінці в Instagram опублікував пост, у якому пояснив, що ж насправді сталося під час оголошення переможця. Зізнався, що результати він справді побачив лише на сцені. На аркуші були написані імена учасників у порядку їх виступів, а також три колонки: оцінки від журі, голоси глядачів та загальний бал.

Я "той дурень, що 8 цифр не може озвучити"?

У моменти, коли Тимур читав бали, редактори стали стверджувати, що ведучий помилився і попросили диктувати ті цифри, які вони озвучують йому «у вусі». Але виявилося, що помилку таки зробили за лаштунками й з самого початку оцінки були вірними.

«Це лажа. Так не повинно бути. Тому що в результаті я "той дурень, що 8 цифр не може озвучити", довіра до підсумкових балів падає, хейт заливає всі можливі щілини. Шкода, що чудове свято музики та справді крутих артистів зіпсувалося через банальну людську помилку, обличчям якої довелося стати мені, – написав Мірошниченко.

А за людей «з лісів і з гір» доведеться відповісти!

Своєю чергою один із членів журі та член правління "Суспільного" Ярослав Лодигін підтвердив слова Мірошниченка та запевнив, що плутанина трапилася лише з найнижчими балами, тоді як із лідируючими позиціями все було чітко.

Однак, не все так гладко, як здається пану Лодигіну. Гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце за підсумками голосування, має намір подавати до суду на «Суспільне» через фальсифікацію голосів. А ще через… образу!

«Я не міг зрозуміти, куди мені дивитися, коли я дивився це шоу. Я думаю, дав би більше балів, якби це був просто Kalush. У цьому форматі мені здалося, що фокус може розсіятися. Найбільше моє переживання, як ми репрезентуємо себе. З величезною повагою до вашої творчості, до ваших образів, але мені здається, що ми уже декілька разів представляли себе таким чином як Україна, як люди з лісів, з гір в такому випадку. Так? Мені здається, що настав час іншої репрезентації. Ми не маємо повторювати цей образ і робити його стереотипним, що люди сприймали нас тільки як людей природи», – сказав Ярослав Лодигін у прямому ефірі.

Вас також може зацікавити: У Львові невідомі напали на муніципальний мистецький центр

Його слова та низький бал для Kalush Orchestra обурили численних глядачів і самих музикантів. Музиканти пішли до організаторів і вимагали показати протоколи голосування. «Чуйка в мене, шо тут шось не те», – сказав соліст гурт Олег Псюк і запитав Ярослава Лодигіна, чи «Суспільне» готове розбиратися у судовому порядку.

Аліну – дискваліфікувати!

Скандальна перемога Аліни Паш викликала бурхливу реакцію серед глядачів та учасників. У соцмережах почали обговорювати, що Аліну Паш потрібно дискваліфікувати через те, що 2015 року вона їздила в анексований Крим із порушенням українського законодавства.

Продюсер Ігор Кондратюк обурений тим, що Аліну Паш взагалі допустили до участі у Нацвідборі. На його думку, виконавці, які відвідували територію країни-агресора у період з 2014 року, не можуть представляти Україну.

«У нас така безглузда країна, бо з 2014 року не прийняла жодних зрозумілих правил, тому кожне болото, що телеканали, що Нацвідбір, що концертні майданчики самі вирішують, - можна пускати людину чи ні. Так, там Мінкульт, СБУ теж на щось впливає... але, на мою думку, ні на що», – сказав Кондратюк.

За словами продюсера, "весь треш" полягає не в тому, що Аліна Паш відвідувала Крим та Москву, а в тому, що після скандалу з Maruv 2019 року організатори Нацвідбору наступили на ті ж граблі. «Те, що каже Аліна Паш, мене мало цікавить. Я трохи знаю цю дівчину, вона перемагала кілька разів у "Караоке на Майдані", перетиналися з нею на "Х-факторі". Розум артистів – не найкраща їхня чеснота. Артисти дуже розумні і люблять прикинутися дурнями: "Я цього не знала", "Музика поза політикою". Повторюю, це зашквар оргкомітету "Євробачення", який після проблем із MARUV обіцяв, що такого більше не буде», – заявив Кондратюк.

Усі статті на тему світ — читайте тут

Конкурс треба провести ще раз!

Не міг не відреагувати на скандал і народний депутат України Микола Княжицький. На його думку, конкурс треба провести ще раз. І цього разу – чесно! «Євробачення справді колись було не конкурсом найпрофесійніших пісень, а конкурсом пісень, за які голосують люди. Згодом зробили помилку і поробили «професійні жюрі». Ці професійні журі - спосіб інтегрувати у Євробачення авторитарні недемократичні країни. Цього разу влада знову втрутилася у Євробачення. Не хочу обговорювати виконавців, не хочу нікого ображати. Це не їхня вина. Але коли провладні псевдозалізничні дегенерати і чиновники усіх мастей включаються в агітацію, а згодом журі ревізує вибір глядачів, виглядає це ганебно і брудно.

PS. Навіть ці ганебні правила дають підстави вважати, що влада добилася свого через фальсифікацію. На жаль, під сумнів ставиться репутація Суспільного мовника. Отже, конкурс має бути проведено ще раз. І чесно», - написав на своїй сторінці у соцмережах Микола Княжицький.

Нагадаємо, що участь Аліни Паш у Нацвідборі довго обговорювалася. Був ризик, що виконавицю виключать зі списку фіналістів за відвідування РФ, але у результаті конфлікт зам'яли. Натомість сама Аліна гостро висловилася на адресу усіх звинувачень та запевнила, що жодним чином не порушувала закон України.

Читайте також: Хто представить Україну в Італії?

Схожі новини