Передплата 2024 ВЗ

«У Славську буде «бомба», яка нарешті створить альтернативу Буковелю»

Відомий гірськолижний курорт «Захар Беркут» викупила компанія «ОККО»

Мою увагу у соцмережах привернуло фото, на якому … величезна черга людей на витяг на Дрогобрат. Хто не знає: Драгобрат — невелика міжгірна долина і найбільш високогірний гірськолижний курорт Українських Карпат. Розташований у масиві Свидовець. Популярний серед любителів гірських лиж та сноуборду. Коментарі під фото були різні. Хтось казав, що у житті не стояв би у черзі, щоб прокататися, ще й за свої кровні, інші розмірковували на тему вирубки Карпат, туризму…

Фото з Фейсбуку
Фото з Фейсбуку
  • Господи, що за мазохізм ці лижі? Черги, холод, поламані ноги…
  • Та ну… А ми у Франції взагалі без черг! Та й туристів дуже мало зараз! – написав інший дописувач.
  • У вас нема борщу за 500 грн, – іронічно підхопили пост інші користувачі Фейсбуку (Відомо, що ціни на харчування у популярних відпочинкових комплексах зашкалюють. – Авт.).
  • Навіщо той Драгобрат та Буковель, якщо є інші країни?
  • Коли живеш у Львові, вранці сів на поїзд, увечері повернувся. Це про Славське. Коли у Франківську, вранці сів в авто, ввечері вже вдома, це про Драгобрат.

А ось Богдан Шевченко написав таке:

- Черга на Драгобраті була такою довжелезною лише два дні – 7 і 8 січня, та й то декілька годин. Тому все прекрасно в чудовому Драгобраті!

- Такі черги – це виняток, а не правило, - додала Ірина Трухній. – Я би від цього не відштовхувалася в оцінці гірськолижних курортів. 15 років на них катаюся! І у Європі – також. Усюди є плюси і мінуси. Ціна – це точно плюс в Україні, якщо оцінювати все комплексом: прокат, дорога, житло, їжа, ski pass (електронний абонемент).

А тут ще й підлив олії у вогонь відомий журналіст Майкл Щур (Роман Вінтонів), який на Новий рік побував вже на іншому курорті – у Славському. Журналісту, м’яко кажучи, не сподобався сервіс на гірськолижному курорті, і він написав пост у соцмережах під назвою: «Не їдьте у Славське. Не робіть мою помилку».

Мене, чесно кажучи, це зачепило. Для чого робити такі різкі поспішні заяви? Я ось була у Славському восени і теж побачила і мінуси, і плюси, але у всьому треба розбиратися! До речі, підйомник тоді взагалі не працював, його якраз ремонтували. Але, повірте, Карпати нікого (у будь-яку пору року) не залишають байдужими! Тому я зателефонувала до своїх добрих знайомих, які знають Карпати, як свої п’ять пальців, бо працювали на відповідних посадах. Вони розповіли багато цікавого.

Виявляється, 31.12.2021 року ГК «Захар Беркут» (разом з готелем) викупила компанія «ОККО». «У тому форматі, який зараз, курорт давно себе вичерпав, - розповів пан Андрій. – Це треба сприйняти і чекати змін! Логічно: змінюється власник, і, відповідно, з’являються нові можливості. Але й попередні власники зробили вагомий внесок у розвиток цієї території. Треба віддати їм належне.

На жаль, критика журналіста справедлива. Тут не посперечаєшся. Треба постійно рухатися в розвитку, а не жити одним днем… «Захар», на жаль, зупинився декілька років тому. А конкуренти цього не вибачають…

З весни «ОККО» стартує. Думаю, що до запуску нового етапу буде перерва – рік-півтора. А потім буде «бомба», яка нарешті створить альтернативу Буковелю. Знаю, що ніякого відновлення комплексу не буде, буде абсолютно нове будівництво. Все з нуля! Від підйомників до засніжених полів і іншої інфраструктури. А зараз немає змісту акцентувати на цьому безладу, бо все це «доживає» останні дні…».

Отже, попереду – нові горизонти!

А тим часом…

Поки дописувала матеріал, в інформаційному просторі з’явилась новина про те, що в одному відомому готелі у Карпатах, відпочивальників з Києва … побила адміністраторка та охоронці.

Дівчині-відпочивальниці не сподобався сніданок (омлет), і вона попросила його замінити. Адміністраторка відмовилась, натомість сказала, щоб вона наступного дня обрала іншу страву. Тоді спалахнув конфлікт. Коли дівчина почала знімати все на телефон, адміністраторка вхопила її за волосся… За подругу заступилися хлопці. У холі з’явилися кремезні охоронці. Почалася бійка…

Компанія з постраждалих дівчат та хлопців розповіли, що за відпочинок у готелі (зі сніданками) заплатили 80 тисяч грн! Ба більше, після того, що сталося, їх хотіли виселити з готелю без повернення грошей. Жодних чеків про оплату у відпочивальників на руках не було. Усі обставини з’ясовує поліція.

У готелі відмовилися коментувати інцидент.

Читайте також: У 15 років приймав пологи у своєї матері

Схожі новини