Передплата 2024 «Добрий господар»

У 15 років приймав пологи у своєї матері

Подружжя з Волині, яке повінчалося на Майдані під час Помаранчевої революції, має вже шестеро дітей

Ця історія миттю облетіла Волинь: у Луцьку 15-річний хлопець приймав пологи у своєї матері. Жінка розродилася просто в салоні буса, яким її голова родини віз на пологи. І приймав на світ Божий свого братика найстарший син багатодітного подружжя.

Обручки купили в метро за 20 гривень

Про цю сім’ю колись вже писали газети. Юрій та Христина обвінчалися на Майдані Незалежності в Києві під час Помаранчевої революції, у листопаді 2004 року. Й зуміли кохання, що народилося в екстремальних умовах, зберегти.

Юрій Жук тоді приїхав у Київ з Володимира. Його Майдан почався від заклику підтримати побитих студентів, які вийшли сказати своє «так» Європейському Союзу. Христина Єсейкіна приїхала з Луцька ще через день. Він охороняв наметове містечко, вона куховарила на польовій кухні. Але кохання між молодими людьми зародилося після одного випадку.

– Все почалося з грипу, – усміхається Христина, згадуючи той час. – Я захворіла й ходила у марлевій пов’язці, а Юра жартував: «Гюльчатай, покажи личко». Ну, я й зняла маску.
Відтоді Юрій від Христини вже не відходив. А в новорічну ніч 2005-го зізнався дівчині у коханні. Втому від денної суєти на кухні, 150-літрових каструль супів та каш Христі зняло, як рукою. Бо відчула себе потрібною, любимою і захищеною, в надійних руках.

Під час Помаранчевої революції на рушничок щастя стали десятки пар. 12 січня 2005-го Юрія та Христину обвінчав на Майдані отець Георгій із Києво-Печерської лаври. Замість весільної сукні в Христини був темний светрик та помаранчева спідниця. Юрій для торжества позичив «перехідний» весільний костюм, якого передавали усім нареченим, що йшли до шлюбу на Майдані. Обручки придбав у переході біля метро всього за 20 гривень. Під забаву свою студію молодятам виділила співачка Ірина Білик. Кияни нанесли різних наїдків молодятам. Зі спиртного була лише одна-єдина пляшка шампанського на усіх. Один з тостів, згадують, був і за Януковича. Бо якби його не було, то вони б… не зустрілися.

Пройшов дві революції і війну

Минули роки. Не раз Жуки чули, що сім’ї, народжені в екстремальних умовах, приречені на розпад у звичайних буднях. Й так з іншими парами, освяченими на Майдані, сталося. А Жуки довели: їхній шлюб міцний, витримає будь-які випробування. Вони чи не єдині з «революційних сімей», що зберігають тепло один до одного у своїх серцях впродовж вже сімнадцяти літ.

Сьогодні в родині виховуються вже шестеро дітей. Найстаршому синові – п’ятнадцять. Назвали хлопчика Юрієм, як і батька. Але тоді це було не на честь тата, зізнаються, а як символ поєднання двох «Ю» – Юлії Тимошенко та Віктора Ющенка. Зараз хлопець навчається у військовому ліцеї у Луцьку. За ним на світ з’явилися двійнята Богданка і Данилко, зараз їм 11 років. Тоді – Станіслав, а ще через кілька років й Назарчик. Поки діти підростали, тато знову поїхав на Майдан – уже на Революцію Гідності. Після того, як Росія анексувала Крим, пішов добровольцем на війну, а потім до 2017-го року ще служив на контракті. І Бог вберіг дітям батька, Юрій вернувся живим.

Лікарі навіть вибігти не встигли – вже народила

Став чоловік повертатися до мирного життя, збільшувати господарку. Бо ж дружині самій було нелегко впоратися і з хазяйством, і з малими дітьми. Щоб мати копійку, почав Юрій їздити на зарбітки. Аж тут знову Христина ощасливила повідомленням, що скоро стане татом. Тішився цьому повідомленню, як мала дитина.

Народжувати багатодітна мама мала десь в середині грудня. Але жодних потуг у зазначений час не було. Зустріла Христина вдома свято Миколая. Певно, думала, що й Новий рік «пересидить». Аж ні – маля попросилося на світ, й сім’я терміново помчала на пологи до Луцька. І, мабуть, встигла б жінка народити у теплому пологовому залі під гарну музику й під пильним наглядом медперсоналу, та від хвилювань чоловік звернув не у ті ворота. Поки кружляв біля медичного закладу, Христина почала народжувати. Ніхто з лікарів навіть вибігти до неї не встиг, як вже тримала на руках сина. Каже, дуже допоміг їй в бусі син Юрій, бо треба було і роздягнутися, і розвернутися.

Забирала маму із новонародженим Захарком уся сім’я! Радіють, що малюк народився здоровий і з гарною вагою – майже чотири кілограми. І вірять, що матиме дитя щасливу, особливу долю.

Читайте також: «Євангеліє від Матвія я вишивала два роки однією голкою!»

Схожі новини