Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найдовшим залізничним маршрутом України - до одного з найдорожчих гірськолижних курортів Європи

Журналістка «ВЗ» вирушила в Буковель першим новим рейсом Маріуполь-Рахів

У розпал гірськолижного сезону, «Укрзалізниця» запустила найдовший пасажирський залізничний маршрут зі сполученням Маріуполь-Рахів. Потягом можна доїхати до Яремча, а також до популярного курорту лижників - Буковеля. Журналістка «ВЗ» вирушила в тур залізницею до «українського Куршевелю».

Новий потяг № 5/6 Маріуполь — Рахів сполучає сім областей України та долає найдовший пасажирський залізничний маршрут в Україні — 1 806 кілометрів.

Потяг курсує із зупинками в Запоріжжі, Дніпрі, Білій Церкві, Львові, Івано-Франківську, Яремчі, Татарові, Ворохті, Ясіні та Квасах. Кінцева зупинка - у найбільш високогірному місті України - Рахові.

Перший рейс був заповнений на 90%, найбільше на курорт подорожували туристи з Маріуполя, Дніпра, Запоріжжя.

...О 5-й годині сідаю на потяг у Львові. Перші враження позитивні. Вагони нові, вражають чистотою та сучасними технологіями. У туалетах - індикатор зайнятості, у купе - кнопка виклику провідника, а для безпеки - кнопка сигналізації…

Щоб потрапити на курорт, потрібно вийти на станції Татарів, що на Івано-Франківщині. Звідти у Буковель курсують шатл-баси, які організовані спеціально під цей потяг. Проїзд коштує 50 грн. На місце прибуває стільки автобусів, скільки пасажирів іде на курорт у потязі.

Кінцева станція - Татарів. Фото автора
Кінцева станція - Татарів. Фото автора

Зокрема, у Татарові цьогоріч оновили станцію, бо це найближча точка до Буковелю. П'ятнадцять хвилин, і турист уже на лижних спусках Буковелю.

Як розповів на брифінгу член правління компанії «Укрзалізниця», в. о. директора філії «Пасажирська компанія» Олександр Перцовський, до нового року до Буковелю буде десять потягів з різних напрямків України.

На станції Татарові видовжено платформи, щоб приймати більші потяги, які мають дванадцять вагонів. Наступного року тут заплановано капітальний ремонт, уже виготовлена проєктно-кошторисна документація.

Колоритна зустріч. Фото автора
Колоритна зустріч. Фото автора

Про кошторис реконструкції у залізниці не кажуть, мовляв, ремонтували не лише залізничники, а й представники бізнесу Буковеля. За слова Перцовського, не витрачено великих сум, це сотні тисяч гривень. Прогнозується, що за сезон в цей напрямок буде продано понад 20 тисяч залізничних квитків.

Читайте також: Монети у фонтан Треві я не кинула...

Схожі новини