Передплата 2024 ВЗ

В Україні з’являться офлайн-пункти підтримки «Дії»

Міністерство цифрової трансформації запускає офлайн-пункти, у які можна буде звернутися за допомогою з генеруванням COVID-сертифікатів у додатку "Дія"

Про це під час інспекції одного з пунктів допомоги в Києві заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Ми запустили п’ять пунктів у Києві в пунктах вакцинації минулого тижня. Серед яких залізничний вокзал і аеропорт. Ми побачили, що дуже багато людей підходять та питають, як скористуватися не тільки сертифікатами, а ще й тією чи іншою послугою. Ми розуміємо зараз, що потрібно допомагати людям по всій країні. Тому другий тиждень майже щодня їжджу у центри масової вакцинації, спілкуюсь з людьми, медичними працівниками», — розповів Михайло Федоров.

В офлайн-пунктах можна проконсультуватися з таких питань:

  • дізнатися про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання;
  • подати заявку на отримання СOVID-сертифіката на порталі та в застосунку Дія;
  • які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, якщо проблема виникла в лікаря (сімейного або того, який проводив щеплення);
  • визначити помилку генерування сертифіката;
  • що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з 6 місяців до 365 днів.

До кінця цього тижня у 20 областях України відкриються понад 100 пунктів допомоги.

За словами Федорова, до пунктів допомоги щодня звертаються близько 500 людей. Частина звернень — від людей старшого віку, які потребують додаткової консультації. Також достатньо молоді, яка хоче бути впевнена в тому, що сертифікат згенерується та з ним можна буде подорожувати.

Читайте також: Правоохоронці викрили лікарку, яка підробляла сертифікати вакцинації

Схожі новини