Передплата 2024 «Добрий господар»

Почав нишпорити у речах і відчув ніж у спину

Грабіжник перерізав горло жінці та її донечці

У Житомирі сусіди серед білого дня відчули запах диму, який просочувався з-під дверей, де жила молода жінка з дочкою. Подумали, господарі залишили готуватися страву на плиті і пішли, тож викликали рятувальників. Та коли їм вдалося зайти у помешкання, виявилось, що матір з донькою були вдома. Вони лежали мертвими, а на їхніх тілах виявили смертельні рани.

Марині Сасюк було 36. Її донечці Христині — 13. Жили удвох. Знайомі роз­повідають: жінка була успішна, любила життя. Дівчинка добре вчилася у школі і займалася у гуртках. Ніхто не розумів, кому могла перейти дорогу ця сім’я?

Марина добре заробляла. Колись працювала на радіо, пізніше знайшла себе у сфері рекламного бізнесу, займа­лася продажем меблів. А ще — знімалась у кіно. Десь років зо два тому її запроси­ли на роль у серіалі. Зйомки відбувались на Житомирщині.

— Можливо, убивця тоді був з нами, — припускає друг родини Василь Піддуб­ний. — На зйомки приходило багато лю­дей.

З оселі зникли ювелірні прикра­си та гроші, з двору — автомобіль Ма­рини. Правоохоронці оголосили план-перехоплення. Аби з’ясувати напрямок, куди зник на вкраденому автомобілі підозрюваний, переглянули записи з де­сятків відеокамер. І на світанку вже точно знали, де переховується вбивця.

Машина «засвітилася» у Ружинському районі Житомирської області. Там втіка­ча оточили спецпризначенці і затримали.

— Чоловік ховався у полі. Речі, що зни­кли з квартири загиблих, виявлені, — про­коментував тимчасово виконуючий обов’язки начальника Нацполіції Жи­томирської області Артем Лисогор.

Затриманому 22 роки. Дмитро розпо­вів, що особисто з Мариною знайомий не був, проте стежив за нею. Того вечо­ра вона відпочивала у компанії подруг у кафе, тож розраховував, що повернеть­ся додому втомлена й захмеліла. Був упевнений — пограбує її оселю без про­блем. А що у квартирі є дитина, божить­ся, не знав.

— Я хотів просто винести коштовності. Вбивати не планував. Наскільки я знав, там була лише одна п’яна жінка, — казав Дмитро у суді, коли йому обирали запо­біжний захід.

У тому, що накоїв, зізнався. Розповів, що зайти у квартиру було нескладно, бо господиня, повернувшись з вечірки, не зачинила за собою вхідні двері. Він доче­кався, коли жінка засне, зайшов у кімна­ту і став нишпорити у речах. Аж раптом відчув… ніж у спину. Каже, це дитина на­кинулася на нього — очевидно, так хоті­ла захистити матір. Вбивця забрав ножа і вбив дівчинку та її неньку.

— Наразі ще з’ясовується, що саме було у квартирі. У кімнаті, де спала жінка, підозрюваний висипав її речі і підпалив, — розповів Артем Лисогор.

Далі убивця вийшов з квартири і за­мкнув двері на два замки, щоб рятуваль­никам важче було дістатися всередину і тіла більше обгоріли. Намагався макси­мально замаскувати сліди злочину. Чо­ловіка взяли під варту на 60 діб без пра­ва внесення застави. Слідство триває. За скоєне Дмитру загрожує позбавлен­ня волі на строк до 15 років або й довічне ув’язнення.

Марину з донькою поховали. Знайо­мі досі не можуть оговтатися від трагедії.

— Та там містика якась, — кажуть. І зі­знаються: раніше на очах у Марини та Христини застрелився… глава роди­ни. Донька так боялася втратити матір! Може, схопилася за ніж, щоб її вберегти?

Читайте також: «Водій протаранив відбійник, потім машина декілька разів перевернулася…»

Схожі новини