Передплата 2024 «Добра кухня»

“Навіть не знаємо, що ще треба робити, аби люди вакцинувалися. За руку їх вести?!”

З 14 жовтня Львівщина може опинитися у “червоній зоні”. Тоді кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали працюватимуть лише за умови 100% вакцинованих працівників

«Найближчими днями декілька областей можуть потрапити до „червоної“ зони, — заявив у своєму Твіттері прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. — Це означає, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, лише якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновані. Бізнес має сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію. У працівників поліції та інших повноважних органів є відповідний програмний софт, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність ковід-сертифікатів».

Тим часом, у зоні ризику «червоної зони» — Львів. Львівський міський штаб оперативно реагування рекомендує з 14 жовтня 2021 року посилити карантинні заходи у Львові: обмежити масові заходи, перевести навчальні заклади на дистанційний режим та припинити планові операції у лікарнях, які приймають хворих на Covid-19.

Про це повідомив голова Львівської ОТГ Андрій Садовий. Каже, остаточна інформація про карантинні обмеження буде у п’ятницю, 8 жовтня, після засідання міської комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко сказав у коментарі для «ВЗ», що не лише у Львові, а й у Львівській області може бути «червона зона» карантину, оскільки кількість хворих на коронавірус відчутно збільшується. Ще одна проблема, каже чиновник, жителі Львівщини не поспішають вакцинуватися, до них важко достукатися…

«Зважаючи на кількість госпіталізованих у „ковідні“ лікарні, тенденції загрозливі, — зазначає Іван Собко. — На жаль, не усі дбають про своє здоров’я і не поспішають вакцинуватися. Хоча вакцинаційні центри є, вакцини теж вдосталь. 90% з госпіталізованих пацієнтів „ковідних“ закладів — не вакциновані. Навіть не знаємо, що ще треба робити, аби люди вакцинувалися. За руку їх вести? Тоді буде „червона зона“, якщо так вперто не хочуть вакцинуватися».

Читайте також: В Україні знову антирекорд

Схожі новини