Передплата 2024 ВЗ

Російські туристи в Криму – «цивілізовані дикуни»

В Євпаторії триває місцевий скандал з приводу того, що туристи, які там відпочивають, влаштували фотосесію з лебедями на березі озера Сасик-Сиваш

І річ не в тому, що вони фотографувалися, а в тому, що розганяли птахів, ловили їх, брали їх на руки і саме в таких позах фотографувалися. На опублікованому в інтернеті відео видно, що біля берега зібралася група людей. Дорослий чоловік підняв на руки одного з лебедів і почав демонструвати птицю своїм знайомим. В цей час його фотографувала жінка. На фоні цієї картинки дівчина, яка вела зйомку з автомобіля, сказала: «Наші російські люди всюди виділяються. Подивіться на них», — говорить вона.

Раніше за часів СРСР в Криму був широко розвинутий так званий «дикий туризм», коли люди приїздили і жили в «диких» умовах, тобто в наметах. Тепер же «дикого туризму» практично нема, однак це ще не значить, що «цивілізовані» туристи перестали бути дикунами.

Користувачі мережі відзначили, що любителю фотографуватися ще пощастило, і лебідь не клюнув його в око. Тут згадали випадок, коли одна група туристів відзначилась тим, що впіймала лебедя та з’їла його.

Кримчани пишуть:

  • «Їх приручають, вони вірять людям. А люди різні. Одні сфоткаються, нагодують, інші з'їдять»,
  • «Дорослі люди, і така безвідповідальність. Дикуни»,
  • «Чому поліція це допускає. Виженіть звідти всіх. Птахам спокою немає від цих варварів».

В соціальній мережі опублікувала своє відео популярна російська співачка Ольга Бузова, яка продемонструвала більш благородне ставлення до лебедів під час візиту до Євпаторії. «Це хто у нас тут? Подивіться, вони мене оточили. Скільки їх… Вони дуже красиві. Я хлібець вам принесла. Ми їх годуємо…» — говорить Бузова на кадрах особистого відео.

Однак кримчани в коментарях нагадали, що годувати птахів хлібом шкідливо, в природі вони живляться зовсім іншим кормом. Експерти радять годувати птахів, якщо вже так хочеться, овочами, наприклад пекінською капустою чи селерою, або ж купити спеціальний комбікорм для птахів.

В Ялті ж не пощастило собаці. Багато ялтинських туристів бачили на набережній виступи трубача Віктора Малиновського разом з його собакою Мухтаром. А це дійсно видатний пес. В місті про нього є легенда про те, що одного разу в морі загинув його господар. З того часу пес не відходить від моря. Одного разу він покусав жінку і опинився в притулку. Але стараннями захисників тварин знову опинився на набережній, де його прихистив трубач Віктор Малиновський. І тепер, коли він грає, то собака підспівує йому. Такий ролик вже багато разів поширювався в інтернеті. Однак зловмисники не пожаліли собаку. В Ялті у двір будинку, де живе вуличний музикант, підкинули щурячу отруту. В результаті мало не загинула одна з собак, з якими він виступає на набережній. Мухтара врятувало те, що він навчений нічого не брати з землі, але його молодша партнерка Бель сильно отруїлася. Віктор показав постраждалих собак ветеринару, і Бель чудом вдалося врятувати. Обговорюючи цей випадок на міському форумі в інтернеті, ялтинці пишуть, що «дикі туристи» були набагато кращими, бо виключно любили та захищали природу і тварин, а нинішні «цивілізовані» туристи гірші за дикунів, бо не мають жалю і не співчувають тваринам, не готові до сприйняття красивого.

Схожі новини