Передплата 2024 «Добрий господар»

Щоб не розбігалися. Слідчим у справах Порошенка видали по 10 тисяч баксів на лабутени

Як їм працюється… Блогер Андрій Луганський оприлюднив інформацію про чималі зарплати і велику кількість слідчих та прокурорів, що клепають все це сміття, яке називається справами Порошенка

Я звернула увагу на ще одну деталь — одноразові виплати із зарплатного фонду ДБР та ГПУ, які спіткали левову частину цих слідчих на прокурорів в останньому півріччі.

Фактично за державний кошт слідчим і прокурорам дають хабарі, щоб вони не тікали зі справ Порошенка та продукували непотріб, який вони називають «підозрами», а соцмережі реміксами на «…водил меня Серьога на виставку Ван Гога».

При чому на лабутени слідчі отримують чималі суми. Наприклад, згідно з декларацією одного зі слідчих у справах Порошенка Володимира Дерези, він 6 квітня додатково отримав 194 тисячі гривень до зарплати за березень, яка у нього становить 61 тисячу грн. У цей же день Дмитро Подласий отримав 219 тисяч до зарплати за березень у 57 тисяч. Слідчі Хіміч і Францевич тоді ж також отримали свою премію до заробітної плати — кожний більше 200 тисяч грн.

Цікаво, що в цей же день генпрокурор Венедіктова порушила чергову справу проти Порошенка щодо призначення суддів та передала на розслідування в ДБР. Справа була ініційована Портновим.

Ще більше десяти слідчих у справах Порошенка отримали на лабутени по 5 тисяч баксів. Приблизно така ж картина спостерігається і у прокурорів зі справ Порошенка.

Зокрема, 31 січня 2020 року, коли було чергове загострення в хворобливому переслідуванні Порошенка (він зокрема був викликаний на допит у ДБР), ціла низка прокурорів з його справ отримала на лабутени по 5−6 тисяч баксів.

Перов -108 тисяч, Кричун-141 тисячу, Наливайко -120 тисяч, Хоменко -125 тисяч, Байрачний — 119 тисяч і Северин- 128 тисяч…

Згаданий у цьому переліку Андрій Байрачний, до речі, з досвідом участі в політичному переслідуванні: він був у групі прокурорів, що в часи Януковича саджали Тимошенко… Ще більше десяти прокурорів отримали приблизно по 5 тисяч баксів в інші дні.

Цікаво, що згаданий Андрій Перов на політичні лабутени отримує регулярно. 16 квітня цього року він вдруге за рік отримав із заробітного фонду додатково до зарплати 217 тисяч. І це при тому, що його місячна зарплата — 120 тисяч грн. Хоча, може, той другий раз він отримав не за Порошенка, а за переслідування Омеляна, бо Перов з антикорупційної прокуратури…

Схожі новини