Передплата 2024 «Добрий господар»

Коронавірус дістався до України: у МОЗ підтвердили інфікування Covid-19

В Україні лабораторно підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом Covid-19.

Про це 3 березня на брифінгу в Києві заявив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

Перший випадок коронавірусу зареєстрували у Чернівцях.

«Сьогодні в Україні підтверджено перший випадок коронавірусу», — заявив Ляшко.

«Всі матеріали та зразки передано до вірусологічної лабораторії ВООЗ, але випадок зареєстровано в Україні, і ми розпочали працювати з контактними людьми, з якими контактувала ця людина», — додав він.

Хворий — чоловік, який разом з дружиною повернувся з подорожі Італією, повідомляє 5 канал. Після повернення вони самоізолювалися, і через два дні у чоловіка були виявлені симптоми коронавірусу. Він був доставлений до спеціально визначеної у Чернівецькій області.

Симптоми з'явилися 28 лютого, госпіталізація відбулася 29 лютого, а надвечір понеділка, 2 березня — був підтверджений коронавірус. У дружини наразі якихось симптомів не спостерігається.

Чоловіка помістили в ізольоване приміщення в інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні. Він знаходиться під постійним наглядом медиків. Наразі лікарі повідомляють, що запалення легенів у пацієнта немає, передає УНН.

Дружина інфікованого чоловіка самоізолювалася у вдома. За нею також стежать медики.

Як повідомлялося, кількість людей, заражених коронавірусом у світі, станом на сьогодні становить 90 936 осіб. Від недуги вже померли 3117 осіб. За кількістю випадків зараження лідирує Китай — 80 151. 4 812 випадків зафіксовано у Південній Кореї, 2 036 — в Італії, 1 501 — в Ірані. Після Китаю, за кількістю загиблих, наступний Іран — 66 людей, Італія — 52 та Південна Корея — 28 людей.

Схожі новини