Передплата 2024 «Добрий господар»

Кремлівська «звєзда» на київському Майдані

В Україну зі спецзавданням поперлися російські псевдожурналісти

Ціла гвардія кремлівських пропагандистів преспокійно десантувалася у четвер, 12 грудня, у Києві. Зокрема, по Майдану та інших знакових для нас місцях української столиці без жодних обмежень розгулювали і знімали сюжети на свої камери працівники вороже налаштованого до нашої країни телеканалу «Звєзда». Того, який є офіційним рупором Міністерства оборони Росії. Ви будете шоковані, але поява цих псевдожурналістів стала можливою завдяки… президенту України Володимиру Зеленському. Це він під час недавньої прес-конференції у Парижі дозволив нашим прикордонникам підняти шлагбаум перед російськими медіа. Хоча, пригадайте, у часи Порошенка, від початку російської інтервенції проти України, в’їзд путінським агітаторам було наглухо закрито. Як і функціонування у нас інших їхніх інструментів брехні та ненависті.

Російський телеканал «Звєзда» у своїх програмах не тільки показує «мощь» російської армії, а й забала­мучує мізки своїх та чужоземних грома­дян. Це з його подачі довірливі росіяни думають, що в Україні з березня 2014-го до травня 2019-го правила «хунта». Що її «каратєлі"розпинають носіїв російської мови. Що у нас знищують снігурів — через їхнє червоне оперення і сибірське табору­вання, зате — шанують синичок, бо у них, мовляв, «націоналістичне», синьо-жов­те оперення. «Звєзда» цинічно брехала, повідомляючи, що український літак-ви­нищувач знищив малайзійський «Боїнг», що російського співака Андрія Макареви­ча побили у Києві, що офіційний Київ ви­магав від Улан-Батора компенсації за ко­лишнє вторгнення монгольського хана Батия на українські землі. Кадри запуску ракет на Байконурі «звєздинці» коменту­вали як стрілянину українських військових по житлових масивах донецької Макіївки. Телеглядачів обманювали, коли розказу­вали, що «укри» відбирають корів у мир­ного населення Донбасу. І найстрашніше: цей канал смакував відеоролики, як бойо­вики на Донбасі катують наших військово­полонених та цивільних заручників…

Ось таким телеповіям, які раніше пе­ребували під санкціями, теперішній га­рант Конституції дозволяє ступити на українську землю.

Учасники гібридної війни проти Украї­ни поперлися до нас, тільки-но почувши запрошення від Зеленського. Керую­чись благими намірами, недосвідчений керманич покликав російських журна­лістів, у тому числі одіозного Соловйо­ва, приїхати в Україну, щоб подивити­ся, як насправді у нас тут складаються справи. І вони посунули. Не здивуюся, коли на Київському вокзалі чи на лето­вищі у Борисполі зустрінемо горе-ре­портера Скабєєву чи горе-аналітика Ки­сельова…

Кремль вкотре підловив «неофіта» Зеленського і тепер користає з його не­обачності. Демократична опозиція про це не раз публічно застерігала. Наслід­ків такої недалекоглядної політики че­кайте в скорому часі. Їх транслювати­муть через «Звєзду» та інші помийні канали.

Думка з приводу
Айдер Мждабаєв, журналіст, громадський діяч

Пане президенте Володимир Зе­ленський! Це небезпечна помилка! У РФ вже нема ніяких журналістів. Мою професію там давно поставлено на службу війні. Всіх, хто були, за остан­ні роки — або вбито, або вони виїхали в Україну/на Захід, або їх в РФ не бе­руть на роботу в медіа. Я добре знаю, що кажу, я спостерігав за тим, як Путін вибудовує свої медіа-війська. Не «за­прошуйте» сюди їх, не спілкуйтеся ні з ким з них, вони скористаються будь-якими необережними фразами. Вони вже прориваються зі своїми медіа-ДРГ (диверсійно-розвідувальними групами) в Україну, користуючись ва­шими словами в Парижі. Звідти до нас приїдуть лише пропагандисти із завданням від Кремля, план вже роз­роблено. Завдання у них всіх одне — називаються вони «Ехо Москви», або «Дождь», або «Росія», або «Звєзда» (це тільки коди підрозділів): розгой­дати Україну зсередини і оббрехати зовні. Підставити, знищити і мене, і вас, і наші сім’ї, і нашу з вами країну. Сподіваюся, що і ви, і в Офісі прези­дента, і в СБУ/ДПСУ це врахують сьо­годні і в майбутньому. У цій тотальній гібридній війні нам не можна допуска­ти провалів ні на якому фронті.

Схожі новини